Iračani u pampers pelenama švercovali zlato

Iračani u pampers pelenama švercovali zlato

Crna Hronika -
Zlatni nakit vredan oko tri miliona dinara pronađen je u automobilu holandskih registaracija u kome je bilo nekoliko državljana Iraka

BEOGRAD - Carinici na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada sprečili su više pokušaja krijumčarenja ukupno 2.780 paklica cigreta i 816 grama zlatnog nakita. Kako se navodi, carinici na tom graničnom prelazu sa bugarskom su zlato otkrili u pampers-pelenama u automobili holandskih tablica, a cigarete su pronađene u tri kontrole automobilaa bugaraskih registarskih oznaka.

Zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na oko tri miliona dinara, pronađen je 31. marta u automobilu holandskih registarskih oznaka, u kome je bilo nekoliko Iračana. Zlatni pojas, orglice, narukvice, nanogice, prstenje i minđuše bili su sakriveni u pampers-peleni ispod suvozačevog sedišta i u drvenoj kutijici za nakit u kaseti instrument table. Na Gradini je istog dana prilikom izlazne kontrole u automobilu bugarskih registarskih oznaka pronađeno 1.980 paklica cigareta "LD", "LD slims" i "eva", a prethodnih dana su sprečena još dva pokušaja šverca cigatera. Na izlazu iz Srbije prilikom detaljne kontrole automobila bugarskih registarskih oznaka, kojima su upravljali državljani Srbije, pronađeno je 300 paklica sa kosovskim akciznim markicama, kao i još 500 paklica cigareta. U tim automobilima su sakrivene pronađene cigarete "eva", "eva slim" i LD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja