KOMŠIJE UBICE U ŠOKU: Monstrum je mogao da ubije i našu decu

Stanari Ulice 11. krajiške divizije na Petlovom brdu zaprepašćeni

KOMŠIJE UBICE U ŠOKU: Monstrum je mogao da ubije i našu decu

Crna Hronika -
Stanari Ulice 11. krajiške divizije, gde je Darko Kostić ubio Ivanu Podraščić, ne mogu da veruju da je on dva meseca živeo pored njih

BEOGRAD - Stanari Ulice 11. krajiške divizije na Petlovom brdu, gde je Darko Kostić (39) 31. jula silovao, ubio i zakopao Ivanu Podraščić (14) iz Batajnice, užasnuti su saznanjem da je svirepi ubica skoro dva meseca živeo pored njih!Kostićeve komšije kažu da su uplašene za svoju bezbednost i da ne mogu da veruju da im se stravičan zločin desio bukvalno pred očima.Redovno me pozdravljao- Živim preko puta Kostićeve straćare. On je tu došao pre oko dva meseca i čak mi je ulazio u dvorište. Podilazi me jeza kad se setim da sam tog nečoveka pustio u kuću. Imam dve ćerke i ne osećam se dobro sad kad vidim da su sve vreme bile u opasnosti - priča komšija koji nije želeo da mu se ime pojavi u novinama.On dodaje da mu je Kostić zakucao na vrata čim se doselio.- Rekao je da je novi komšija i došao je da se upoznamo. Odmah me pitao da li imam da mu pozajmim alat da raščisti dvorište zaraslo u trnje i šiblje. Nije mi se svideo na prvi pogled, pa sam rekao da nemam. On mi se posle uvek javljao na ulici i pokušavao da započne razgovor sa mnom, ali ja sam to izbegavao - kaže komšija.Naš sagovornik dodaje da se već dva dana pita kako nije čuo zapomaganje nesrećne Ivane.- Ne mogu da shvatim da se monstruozno ubistvo devojčice desilo nekoliko metara od moje kuće, a da ja nisam ništa čuo! Nikakva buka, svađa niti zapomaganje nije dopiralo iz te ruine... Ranije su se tu skupljali narkomani i kojekakvi sumnjivi likovi, ali ovo je van svake pameti - potresen je čovek.Nađeni leševiPolicija je prethodne noći i juče prekopavala dvorište kuće strave.- Sumnja se da ima još Kostićevih žrtava, pa policija detaljno češlja kuću i dvorište kuće u kojoj je Kostić počinio zločin. Zasad su nađeni leševi mačaka, kučića i drugih životinja, ali ne i ostaci ljudskih skeleta - kaže naš izvor iz istrage.Policija će i narednih dana nastaviti da detaljno pretražuje teren.- Vlažno zemljište otežava pretragu, u koju će morati da se uključi i „Gradsko zelenilo“ jer je sve puno đubreta, otpada i granja - rekao je naš izvor.

Ubica i silovatelj... Darko Kostić
Ubica i silovatelj... Darko Kostić

PRITVOR Doveden u lancima, pa smešten u grupnu ćeliju CZZAVRŠIO SAMO ŠEST RAZREDA Darko Kostić je, nakon što mu je određen pritvor, prebačen u Okružni zatvor i smešten u manju grupnu ćeliju, koju deli s pritvorenicima „sličnim njemu“. Inače, on je u četvrtak uveče, posle saslušanja u policiji, pred sudiju doveden u lancima jer je postojala opasnost da bi mogao da ugrozi bezbednost policajaca ili da pokuša bekstvo.- Sudiji je rekao da ga boli glava i da zbog toga ne može ništa da izjavi. Izneo je samo lične podatke i rekao da je završio šest razreda osnovne škole - kaže naš izvor iz istrage.Kostić je rekao da nema prijavljenu adresu stanovanja i objasnio da nije stalno zaposlen.- Rekao je da se snalazi za posao na razne načine i da uglavnom radi sezonske poslove, a da se najviše bavio molerajom - kaže naš izvor.(J. S.)

Kako je došao do kućeLAGAO DA SE OŽENIOVlasnik kuće dopustio je Kostiću da živi u njegovoj kući u Ulici 11. krajiške divizije jer mu se Kostić žalio da nema gde da živi sa ženom.- Rekao mu je da se tek oženio i da mu je čak i dete na putu, ali da nema krov nad glavom. Čovek se sažalio i dao mu tu kuću uz molbu da sredi i održava dvorište, jer je kuća ionako već propala - ispričao je komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track