BRAT IVANINOG UBICE: On je monstrum, nek ga obese nasred Terazija!
Foto: Dragana Udovicic

Slobodan Aleksić o ozloglašenom Darku Kostiću

BRAT IVANINOG UBICE: On je monstrum, nek ga obese nasred Terazija!

Crna Hronika -
Sramota Nek istruli u zatvoru, javno ga se odričem, kaže jedan od šestorice braće zločinca koji je ubio Ivanu Podraščić (14)

BEOGRAD - Darku želim sve najgore, da istruli u zatvoru, da više ne vidi belog dana. On je monstrum! Ne želim više ime da mu čujem, sramota me je što mi je brat. Javno ga se odričem, kaže za Kurir Slobodan Aleksić (46), brat Darka Kostića (39), koji je uhapšen zbog silovanja i ubistva Ivane Podraščić (14) iz Batajnice.Slobodan Aleksić je jedan od šestorice Darkove braće. Kurir ga je pronašao u njegovoj kući u Beogradu, gde je pristao da nam ispriča sve o čoveku zbog čijih se zločina cela Srbija zgražava.

Manijak... Darko Kostić
Manijak... Darko Kostić

Neka gori u paklu- Trebalo bi da ga obese na Terazijama za nauk drugima, da nikom više ne padne na pamet da nekog siluje i ubije. Ako ne, onda neka robija 40 godina, da živ iz zatvora ne izađe. Ma neka gori u paklu - viče Slobodan i dodaje da on nosi očevo, a Darko majčino prezime.Kostić je uhapšen nakon što je Aleksićeva snaja Kristina Kovačević prijavila policiji da ju je satima seksualno zlostavljao u napuštenoj kući u Rakovici, u kojoj je ranije ubio i Ivanu Podraščić.- Čim sam čuo da je Darko silovao Kristinu, odmah sam otišao kod nje. Sve mi je ispričala. Rekao sam joj: „Teško njemu kad ga nađem.“ Zvao sam ga na mobilni i rekao mi je da je u Šapcu. Gledao sam samo kako da ga navučem da dođe kod mene, pa da ga uhvatim - kaže Slobodan.Kako navodi, tog dana kad je uhapšen, Kostić ga je čekao da se vrati s posla.

Ivana Podraščić
Ivana Podraščić

- Izlazio sam iz kola, a on se pojavio niotkuda. Stajao je na nekoliko metara od mene i pitao me je da mu dam cigarete i hleb. Rekao sam mu: „Ma kakav hleb! Šta ti hoćeš od mene i moje porodice, šta smo ti uradili, pa nam se svetiš. Zašto si mi snaju silovao?!“ On mi je kazao da je ona dobrovoljno spavala s njim. Rekao sam mu da će to morati da objasni policiji i da je bolje da se sam preda nego da ga nađe snajkina rodbina, na šta je dobacio: „Ne plašim se ja njih, već sam dvojicu sredio“ - priča Aleksić.

Kristina Kovačević
Kristina Kovačević

Saznao iz novinaKostić je potom otišao, a Slobodan je ujutru pozvan u policiju, gde mu je rečeno da mu je brat iza rešetaka.- Tad još nisam znao da je ubio devojčicu iz Batajnice. Za taj zločin saznao sam iz novina. Žao mi je tog deteta i njene porodice, ne znam šta drugo da kažem - kaže na kraju Aleksić.

Julija Knežević
Julija Knežević

Rađanje zla kao mali činio zlodela SILOVAO DEČAKA, PA ZAVRŠIO U DOMUSlobodan Aleksić kaže da je njemu i njegovoj porodici Darko upropastio život još dok je bio dečak i da su zbog njega morali da se isele iz kuće u centru grada.- Tad je imao 11 godina. Čekićem je išao po ulici i razbijao automobile, jedan je zapalio, pa je i njemu lice izgorelo. Onda se pročulo da je silovao nekog dečaka. Stanari su pisali peticiju i izbačeni smo iz kuće, a Darko je završio u popravnom domu, gde je bio do svoje 17. godine - priseća se Aleksić.Jedanaest meseci posle izlaska ubio je babu svoje devojke na Voždovcu, zbog čega je robijao sedam godina.- Kad je odležao kaznu, prošlo je opet 11 meseci i uhapšen je zbog pokušaja ubistva jedne devojke. Taj slučaj je otkriven nakon što ga je moja mama zatekla u šupi dok je imao seks sa ženom našeg drugog brata. Kad sam to saznao, udario sam ga po glavi, a on je nožem nasrnuo na mene. Došla je policija, a on im je tad otkrio da je napao tu devojku na ulici - priča Aleksić.

Veruju da nije mrtvaRODITELJI NEĆE DA PREUZMU IVANINO TELO?!Roditelji Ivane Podraščić smatraju da pronađeno telo nije njeno i, navodno, ne žele da ga preuzmu kako bi ga sahranili, saznaje Kurir.- Majka devojčice tvrdi da je ona bila kod nje nekoliko puta tokom avgusta. Prema njenoj tvrdnji, Ivana je odlazila i kod druga Nemanje, čija je majka takođe rekla da je viđala devojčicu posle 31. jula, kad se smatra da je ubijena - rekao je izvor za Kurir.

Izmišljene pričePATOLOŠKI LAŽOVKad je u maju izašao iz zatvora, Darko je kratko bio kod sestre od tetke. Preko Centra za socijalni rad dobio je dokumenta, pa je onda upao u stan u Dalmatinskoj ulici, ali su ga ubrzo izbacili. Pričao mi je da mu je potom Centar plaćao hostel kod Železničke stanice, ali mu ništa ne verujem jer je patološki lažov - priča Slobodan.On dodaje da se Kostić u napuštenu kuću u Rakovici ilegalno uselio krajem jula.

Oterali gaPOKRAO PORODICUDarko je kod nas jedanput došao s devojkom Snežanom, čak mi je rekao i da je trudna, ali ne znam da li je to istina. Sneža se tresla od gladi, pitao sam je od čega žive, šta jedu, a ona mi je odgovorila: „Darko mi je rekao da ne pričam, da samo ćutim i gledam svoja posla“ - kaže Slobodan.Prema njegovim rečima, nakon što mu je iz kuće nestao novac, Darku su zabranili da ih posećuju jer su sumnjali da ih je pokrao.

Kostićeve žrtveIvana Podraščić (14)Kostić je devojčicu namamio u kuću u Rakovici, i to obećanjem da će joj uraditi besplatan pirsing. Silovao ju je, tukao, a onda ubio motikom.Kristina Kovačević (22)Kostić ju je pod pretnjom nožem doveo je u kuću u Rakovici. Tamo ju je vezao i silovao, nakon čega je otišao. Iako vezana, Kristina je uspela da pobegne.Julija Knežević (29)Tadašnju suprugu rođenog brata odveo je u napuštenu kuću na Autokomandi. Stavio joj je šrafciger pod grlo i zlostavljao je dva sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track