Ulična trka automobila pokosila dva pešaka
Foto: KURIR

Stravična nesreća na Banjici

Ulična trka automobila pokosila dva pešaka

Crna Hronika -
Miloš Otašević (73) i Gordana Gavrilović (52) poginuli kada je vozač "škode" izgubio kontrolu i izleteo na trotoar
1 / 4

BEOGRAD - Suluda vožnja.

- Bežite, ubiće nas! - viknuo je mladić pre nego što je crvena „škoda oktavija“ pokosila Miloša Otaševića (73) i Gordanu Gavrilović (52) i usmrtila ih na licu mesta. Vozač „škode“ Miljan G., star oko 20 godina, teže je povređen i zbrinut je u Urgentnom centru.

Devojka koja se nalazila s njim u kolima ispala je iz vozila i zadobila samo lakše povrede.Stravična nesreća dogodila se sinoć oko 21.15 na autobuskom stajalištu u Borskoj ulici na Banjici.

- Išao sam kolima iza „škode“ i još jednog automobila crne boje, mislim da je bio BMW ili „mercedes“. Vozili su brzo, sigurno oko 120-130 kilometara na sat, i izgledalo je kao da se trkaju. U jednom trenutku „škoda“ je izletela na trotoar, pokosila stub rasvete i udarila u veliku betonsku banderu.

Zaustavio sam se da pomognem. Devojka je ispala iz automobila i puzala, a vozač je bio zaglavljen u kolima - rekao je za Kurir muškarac koji je prvi prišao mestu udesa.- Za nastradale smo saznali tek kad nam je prišao mladić i počeo da viče: „Ljudi, ima poginulih!“ Ispostavilo se da je on u poslednjem trenutku uspeo da se baci u stranu i tako se spase - dodao je naš sagovornik.

Od siline udarca Gordana je završila u kanalu pored trotoara, a Miloš dvadesetak metara dalje, u jarku pored puta. Kako saznajemo, nesrećna žena je iz Belog Potoka, a Otašević iz obližnje ulice i za sobom je ostavio troje dece i suprugu.

Prema nezvaničnom svedočenju jednog od očevidaca nesreće, škoda i još jedan nepoznati automobil međusobno su se trkali ulazili u makaze jedan drugome pre nesreće.

Očevidac je ispričao da je upozorio dvoje nastradalih da se sklone, ali oni nažalost nisu uspeli da se spasu jer je vozilo velikom brzinom naletelo na njih i pokosilo ih.Za sada detaljnih i proverenih informacija o vozaču drugih kola još uvek nema.

Vozač u teškom stanju

Vozač automobila, koji je sinoć usmrtio dve osobe na autobuskoj stanici u Beogradu, u teškom je stanju, izjavio je portparol Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Vozač automobila je zadobio teške povrede i sinoć je bio na reanimaciji, a prebačen je na odeljenje za ortopediju, jer je zadobio povrede ekstremiteta, rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da nema nikakve informacije o zdravstvenom stanju ženske osobe koja se nalazila u tom automobilu.

Dve osobe, muškarac i žena, poginule su sinoć u Beogradu kada je na njih naleteo automobil na autobuskoj stanici.

MUP-u Srbije saopštio je da su muškarac i žena poginuli kada je na njih na autobuskom stajalištu u Rakovici naleteo automobil.

Kako je rečeno, nesreća se dogodila kada je automobil "škoda" izleteo s kolovoza i na autobuskoj stanici usmrtio muškarca od oko 70 godina i ženu staru između 50 i 60 godina.

Vatrogasci su iz smrskane "škode" izvukli povređenog vozača, koji je prebačen u Urgentni centar, a obavljen je i uviđaj na mestu nesreće.

(A. S. B.)

http://www.youtube.com/watch?v=hN7QNe_ZcbM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track