PREBIJANJE ANDREJA VUČIĆA: Više tužilaštvo razmatra slučaj!

Dokazi dostavljeni

PREBIJANJE ANDREJA VUČIĆA: Više tužilaštvo razmatra slučaj!

Crna Hronika -
Nakon što je policija dostavila zatražena informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa prebijanjem Andreja vučića predmet je prosleđen Višem tužilaštvu u Beogradu koje treba da proveri da li ima elemenata krivičnog dela iz njegove nadležnosti

BEOGRAD - Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu prosledilo je Višem tužilaštvu na razmatranje spise predmeta u predistražnom postupku povodom incidenta u kom su pripadnici Žandarmerije prebili Andreja Vučića brata premijera Srbije i Predraga Malog brata gradonačelnika Beograda, kao i dvojicu pripadnika “Kobri”.Nakon što je policija dostavila zatražena informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa tim događajem, predmet je prosleđen Višem tužilaštvu u Beogradu koje treba da proveri da li ima elemenata krivičnog dela iz njegove nadležnosti, rečeno je u tom tužilaštvu.

Više tužilaštvo sprovodi krivično gonjenje za teža krivicna dela, za koja je mahom zaprećena kazna preko 10 godina zatvora ili dela sa elementima nasilja, nacionalne, verske i druge mržnje... Nakon razmatranja spisa tužilaštvo će doneti odluku da li će i protiv koga će pokrenuti krivični postupak (ko će biti osumnjičen) i za koje krivično delo.

Komandant niškog odreda žandarmerije Senad Koštić juče je razrešen dužnosti, a protiv sedam pripadnika te jedinice podnete su krivične prijave. Krivične prijave podnete su zbog brutalnog prebijanja i prekomerne upotrebe sile prema Andreju Vučića i dvojici pripadnika Vojno bezbednosne agencije.

Brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja, i brata gradonačelnika Siniše Malog, Predraga i dva člana obezbeđenja, iako su se legitimisali pretukli su ih 28. septembra, tokom Parade ponosa, pripadnici niškog odreda žandarmerije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track