DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: Vozač osumnjičen za uzimanje 3,4 miliona dinara!
Foto: Thinkstock

Oštetio budžet Srbije

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: Vozač osumnjičen za uzimanje 3,4 miliona dinara!

Crna Hronika -
Revizijom poslovanja državnih organa utvrđeno je da je N. L. falsifikovanjem službenih isprava, dok je bio vozač republičkog pravobranioca, prikazivao uvećanu potrošnju benzina i pređenu kilometražu, rekao je Sretenović

ARANĐELOVAC - Državna revizorska institucija (DRI) podnela je krivičnu prijavu protiv N. L, vozača Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, jer je utvrđeno da je oštetio budžet za oko 3,4 miliona dinara, izjavio je danas predsednik DRI Radoslav Sretenović.

Revizijom poslovanja državnih organa utvrđeno je da je N. L. falsifikovanjem službenih isprava, dok je bio vozač republičkog pravobranioca, prikazivao uvećanu potrošnju benzina i pređenu kilometražu, rekao je Sretenović novinarima u Aranđelovcu, na skupu na kojem je predstavljen rad DRI.

Sretenović je naveo primer da je marta 2012. godine osumnjičeni N. L. Upravi za zajedničke poslove dao na potpis da je automobilom prešao 9.702 kilometra i potrošio 1.418 litara benzina, dok je pravobranilaštvo imalo podatke da je u tom mesecu vozilo prešlo 1.702 kilometra i potrošilo 346 litara benzina.

Krivična prijava se odnosi na podatke iz revizije svrsishodnosti upravljanja državnim vozilima u 2013. godini. To je bila prva revizija svrsishodnosti koju je uradio DRI, a u toku je revizija svrsishodnosti upravljanja državnim vozilima. Revizori su utvrdili da je u državnom vlasništvu 580.000 objekata kojima raspolaže 12.000 budžetskih korisnika.

DRI će krajem godine objaviti 130 izveštaja revizije poslovanja budžetskih korisnika u 2013. godini, a ta institucija je objavila 269 izveštaja na osnovu kojih je zbog utvrđenih nepravilnosti podnela 747 prijava protiv 898 odgovorih lica. Od toga je 160 prijava pravosnažno rešeno, među kojima je 121 osuđujuća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja