Mustafi pritvor od 30 dana

Mustafi pritvor od 30 dana

Crna Hronika -
Specijalni tužilac Kosova Namzi Mustafa uhapšen je zbog sumnje da je uzimao mito od osumnjičenih kako se protiv njih ne bi podizale optužnice

PRIŠTINA - Sudsko veće Okružnog suda u Peći odredilo je 30 dana pritvora specijalnom tužiocu Kosova i šefu posebne jedinice za borbu protiv korupcije Nazmi Mustafi, osumnjičenom za korupciju.

Sud je odredio i 15 dana pritvora za optuženog Rešata Žerku, preneli su prištinski mediji.

Kako je saopštio Euleks, Mustafa i braća Rešat i Dželadin Žerka iz Đakovice uhapšeni su zbog sumnje da su posredovali kod ljudi protiv kojih su se vodile istrage kako bi tražili i uzimali velike iznose financijskih sredstava kako se protiv njih ne bi podizale optužnice.

Slučaj je, prema prištinskim medijima, policiji prijavio likvidator u bivšoj Komercijalnoj banci Pašk Miraši od kojega su braća

Žerka zatražili 50.000 evra da Mustafa protiv njega ne pokrene krivićnu prijavu.

Istragu o ovom slučaju vode tužioci Euleksa u Prizrenu i Peći. Nazmi Mustafa, šef odeljenja za borbu protiv korupcije (Task Force) u kosovskom specijalnom tužilaštvu, koje je osnovao kosovski premijer Hašim Tači, uhapšen je u ponedeljak.

Kosovski glavni državni tužilac Ismet Kabaši ocenio je da je hapšenje Mustafe težak udarac za tužilaštvo, ali bi bio još teži da nije vođena adekvatna istraga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track