ZAPLENA NA AERODROMU: Carinici otkrili bunde od leoparda!
Foto: Carina

Krzno im bilo sumnjivo

ZAPLENA NA AERODROMU: Carinici otkrili bunde od leoparda!

Crna Hronika -
Osim bundi carinici su u pošiljci koja je avionom stigla iz grčke pronašli i bunde od crvenog risa, i šest artikala od leopardaste mačke4

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom carinika i inspektora za zaštitu životne sredine u sredu sprečen je šverc bundi.

bundi. Pregledajući pošiljku carinici otkrili da se među njima nalazi i jedna čije im je krzno bilo sumnjivo, jer je podsećalo na krzno zaštićene egzotične životinje.

Pozvali su kolege iz inspekcije za zaštitu životne sredine čiji su inspektori potvrdili da je krzno originalno i da je bunda izrađena od krzna zaštićene životinjske vrste - leopardaste mačke (Prionailurus bengalensis).

Izvozniku iz Grčke bi za ovakvu pošiljku bila neophodna odgovarajuća CITES dozvola, koju nije posedovao. Inspektori za zaštitu životne sredine su na osnovu otkrivenih neregularnosti pri uvozu na aerodromu odmah izvršili i kontrolu prodajnog mesta firme uvoznice u jednom ekskluzivnom beogradskom tržnom centru, u butiku u kome se prodaje luksuzna roba.

Na licu mesta inspektori su pronašli još 7 predmeta od CITES vrsta za koje takođe nisu izdate odgovarajuće CITES dozvole pri uvozu, i to jednu bundu od crvenog risa (Lynx rufus) i 6 artikala od leopardaste mačke (2 torbe, 2 navlake za jastuk i 2 narukvice).

Sva predmeti od krzna zaštićenih vrsta koji su ovom prilikom otkriveni biće privremeno oduzeti do konačne odluke suda, dok će protiv uvoznika biti podneta prijava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track