SILOVAO ĆERKU Otac: Čist sam pred bogom. Ujak: hoću da ga surovo kazne!

Devojčica iz Žitorađe žrtva zlostavljanja

SILOVAO ĆERKU Otac: Čist sam pred bogom. Ujak: hoću da ga surovo kazne!

Crna Hronika -
Osumnjičeni Igor N. (35) pred tužiocem se branio ćutanjem. Određen mu je pritvor do 30 dana. Ivan Mladenović: Da nema lekarskog nalaza, nikad ne bih poverovao da Igor može da uradi nešto tako monstruozno

PROKUPLJE - Igoru N. (35) iz sela Lukomir kod Žitorađe određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio obljubu nad trogodišnjom ćerkom.

Igorova majka i prijatelji tvrde da nije kriv i da mu je sve namestila supruga, dok porodica njegove žene traži najtežu kaznu! Policija istražuje sve okolnosti stravičnog slučaja.Zlostavljanje trogodišnje devojčice prijavila je njena majka Danijela, koja s devojčicom živi u Nišu. Ona je pokrenula brakorazvodnu parnicu pre četiri meseca, a u toku je postupak određivanja starateljstva nad troje dece.Prijatelj: Žena ga varalaOsumnjičeni Igor N. na saslušanju pred tužiocem u Prokuplju branio se ćutanjem. Njegova porodica tvrdi da mu je sve namestila supruga i da nikako nije mogao da naudi ćerki.- Bili su u braku 13 godina i imaju troje dece. Dva sina i devojčicu, koja je najmlađa. Kad je snaja otišla pre četiri meseca, dečaci su ostali kod nas jer nisu hteli da idu s majkom, a unuka je bila kod nje, ali ju je moj Igor viđao - kaže uznemirena Igorova majka Jelena, koju smo zatekli u porodičnoj kući. Ona kroz plač dodaje da su poslednje reči njenog sina Igora pre nego što je krenuo u stanicu policije bile: „Majko moja, čist sam pred bogom, a šta bude, biće!“- Moj sin nikad ne bi uradio tako nešto, evo pitajte bilo koga u selu. Voleo je decu više od svega na svetu - ističe Jelena.I Igorov prijatelj s posla kaže da ne veruje da je uradio ono za šta se tereti.- Ceo život radimo zajedno u kasarni u Kuršumliji. On je besprekoran čovek i radnik. Imao je problema sa ženom, jer ga je varala, pa nam se stalno jadao. Kada bi neko rekao da je ostavi, tvrdio je da je i dalje voli. On nije sposoban za tako nešto i mislim da mu je supruga namestila - kaže Igorov prijatelj.Rodbina Igorove supruge šokirana je saznanjem da je devojčica zlostavljana.- Ako je Igor to zaista uradio, treba mu izreći najtežu kaznu. Otac sam dvoje dece, ne znam šta bih uradio kad bi se to njima desilo. Da nema medicinskog nalaza, nikad ne bih poverovao da može da uradi nešto tako monstruozno. Bio je brižan otac, izgledalo je da zaista mnogo voli decu - priča Ivan Mladenović iz sela Studenac kod Žitorađe, ujak trogodišnje devojčice.Kazna do 12 godinaOn navodi da ni njegova sestra nije posumnjala da je dete silovano iako je primetila krv na njenim gaćicama.- Danijela je pretpostavila da je to neka infekcija, pa je malu odvela kod lekara. Već tada je doktorka sumnjala na silovanje, pa je sestra odlučila da to ispita. U niškom Institutu za sudsku medicinu, prilikom prvog pregleda deteta, potvrđene su njene sumnje, ali definitivnu medicinsku potvrdu dobila je u četvrtak, kad je hirurg devojčicu, koja je bila pod totalnom anestezijom, ponovo pogledao i utvrdio da je nesumnjivo silovana - objašnjava Mladenović. Za obljubu maloletnika zaprećena je kazna od tri do 12 godina.

Neće da priča... Majka Danijela; Brani sina... Igorova majka
Neće da priča... Majka Danijela; Brani sina... Igorova majka

Socijalni radniciOTAC I MAJKA MEĐUSOBNO SE PRIJAVLJIVALIU Centru za socijalni rad u Žitorađi potvrdili su za Kurir da je bilo prijava sa obe strane o međusobnom zlostavljanju.- Sve te prijave prosleđivali smo tužilaštvu u Prokuplju. Trenutno se vodi postupak utvrđivanja starateljstva, a ročište je zakazano za kraj novembra - kaže Slađana Aleksić, socijalna radnica zadužena za slučaj. Ona dodaje da su juče ujutru obišli dva dečaka koji su kod Igorovih roditelja i da su utvrdili da su deca bezbedna. Takođe, prema njenim rečima, socijalni radnici proveravaju i na koji način majka brine o zlostavljanoj ćerki, koja je trenutno u njenom domu.GinekoloziTEŠKO JE UTVRDITI VREME SILOVANJADevojčica je kod oca bila do 19. oktobra, a njena majka je 27. oktobra prijavila da je silovana. Zbog toga se postavlja pitanje kad je dete zlostavljano. Ginekolog prokupačke bolnice kaže da je veoma teško ustanoviti kad su nastale povrede i da je to diskutabilno.- To se nikako ne može utvrditi - kaže nas sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track