ZAŠTIĆENI SVEDOK NA SUĐENJU DRENIČKOJ GRUPI: Ljuštaku pucao u potiljak žrtvi dok ga je preklinjala!
Foto: Rojters

Svirepa likvidacija

ZAŠTIĆENI SVEDOK NA SUĐENJU DRENIČKOJ GRUPI: Ljuštaku pucao u potiljak žrtvi dok ga je preklinjala!

Crna Hronika -
Odgovarajući na pitanja tužioca, svedok D je objasnio da je ubijeni bio na kolenima, da mu je prvi metak ispaljen "iza uveta u glavu" i da je pre egzekucije rekao Ljuštakuu: Nemoj me ubiti, molim te. Ništa nisam učinio.Svedok je naveo da je ubijeni pričao na albanskom jeziku

PRIŠTINA - Zaštićeni svedok "D" u procesu poznatom kao "Drenička grupa", svedočio je pred sudom u Prištini da je Sami Ljuštaku pucnjima iz pištolja u potiljak lično ubio jednog čoveka, koji ga je molio da to ne učini.

Svedok "D" je u sredu na suđenju, kako prenosi dnevnik "Tribuna", govorio o ubistvu koje se desilo u planini Čičavica, za koje se sumnja da ga je izvrsio bivši komandant operativne zone Drenica i aktuelni gradonačelnik opštine Srbica i visoki zvanicnik DPK Hašima Tačija, Sami Ljuštaku.

Svedok kaže da je bio sa Ljuštakuom kada je ubio tog coveka sa tri metka u glavu, za šta ga i tereti optužnica.

Odgovarajući na pitanja tužioca, svedok "D" je objasnio da je ubijeni bio na kolenima, da mu je prvi metak ispaljen "iza uveta u glavu" i da je pre egzekucije rekao Ljuštakuu: "Nemoj me ubiti, molim te. Ništa nisam učinio".Svedok je naveo da je ubijeni pričao na albanskom jeziku, "dijalektom kojim pričamo mi na Kosovu".

Prema njegovim rečima, Ljuštaku mu je kazao da je ubio tog čoveka, jer je on ranije ubio jednog njegovog rođaka.

Svedok "D" je ukazao na to da je "cela regija Drenice mislila da su tog rođaka Sami Ljuštakua ubile srpske snage".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track