Veselin Milić: Verovatno dva izvršioca napada na Beka!
Foto: KURIR

Sačekuša za biznismena

Veselin Milić: Verovatno dva izvršioca napada na Beka!

Crna Hronika -
U pitanju je teško delo ubistvo u pokušaju za koje je nadležno Više tužilaštvo, a policija je preduzela sve mere i radnje da se otkriju izvršilac i pomagači, kaže načelnik beogradske policije

BEOGRAD - Načelnik beogradske policije Veselin Milić izjavio je večeras da su najverovatnije dva izvršioca učestvovala u napadu na biznismena Milana Beka. Milić je za Tanjug rekao da je policija odmah preduzela sve mere i aktivnosti, da je Beka njegov vozač prevezao u Urgentni centar i da se najverovatnije radi o dve prostrelne rane.

On je ponovio da su u napadu najverovatnije učestvovale dve osobe, izvršilac i pomagač, a da ne može da iznosi više podataka u cilju istrage. "U pitanju je teško delo ubistvo u pokušaju za koje je nadležno Više tužilaštvo, a policija je preduzela sve mere i radnje da se otkriju izvršilac i pomagači", rekao je on.

Kako je naveo, policija je blokirala sve glavne saobraćajnice na teritoriji Beograda, angažovane su sve operativne ekipe i radi sve da se što pre otkriju napadači i rasvetli slučaj. "Kontrolišu se sva sumnjiva lica koja odgovaraju opisu izvršilaca krivičnog dela", rekao je on. Milić je naveo za RTS da policija nije imala informacije da je bilo pretnji po bezbednost Milana Beka niti indikacija da tako nešto može da se dogodi. Uviđaj ispred kuće Milana Beka na Senjaku je još u toku, rekao je Milić.

Operacija u Urgentnom centru je završena oko 19.20 sati. Kako Kurir saznaje, lekari su tokom operacije izvadili tri metka, stanje je trenutno stabilno.Prof.dr Miljko Ristić, iz Kliničkog centra, je rekao da je operacija bila uspešna.

- Pacijent je uspešno operisan. Imao je povrede opasne po život, ali se sada nalazi u stabilnom stanju. Nezahvalno je govoriti o daljim tokovima njegovog zdavstvenog stanja. Operaciju je vodio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Beko je zadobio povrede abdomena. Prognoze su neizvesne, ali je stanje stabilizovano. Pada mu pritisak, ali operacija se za sada odvija uspešno - kažu u Urgentnom centru.

Policija sa dugim cevima obezbeđuje operacionu salu.Ispred Urgentnog centra su Bekovi prijatelji, Miodrag Kostić, Čeda Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Toplica Spasojević, Zdenko Tomanović i Milorad Vučelić i drugi....Milan Beko upucan je na Dedinju oko 17.30 sati! Beko je upucan u stomak sa najmanje tri metka, dok je oko šest metaka ispaljeno u automobil u kojem se Beko nalazio! Prema prvim informacijama napadač je sačekao biznismena ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića 23 na Senjaku.

Stanje Milana Beka je i dalje kritično i lekari se bore za njegov život. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nalazi se u Urgentnom centru.

http://www.youtube.com/watch?v=Cbhm2slziog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track