KO JE SLEDEĆI? Put vodi direktno u Dunav, ali nema ko da ga obezbedi!

Ada Huja: Niko nije nadležan za mesto pogibije troje mladih

KO JE SLEDEĆI? Put vodi direktno u Dunav, ali nema ko da ga obezbedi!

Crna Hronika -
Vruć krompir Iz „Luke Beograd“, opštine Palilula i Sekretarijata za saobraćaj prebacuju odgovornost. Ispada da niko nije odgovoran za put koji nema nikakvu prepreku ni znak, ta deonica i dalje je pretnja vozačima

BEOGRAD - Troje mladih stradalo je kad su BMW uleteli u Dunav na Adi Huji, na mestu koje nije obeleženo, niti je obezbeđeno.Istraživali smo ko je odgovoran za deonicu u koju se ulazi iz Višnjičke ulice a ide direktno do samog keja i nema nikakvu prepreku ili obaveštenje da se koji metar dalje nalazi reka. Nakon odgovora koje smo dobili iz „Luke Beograd“, opštine Palilula i Sekretarijata za saobraćaj nameće se zaključak da niko nije nadležan.

Mesto nesreće... Ovde je poginulo troje putnika iz BMW
Mesto nesreće... Ovde je poginulo troje putnika iz BMW

Nelegalna stazaU „Luci Beograd“, koja je vlasnik zemljišta, kažu da su odavno upozoravali na ovaj problem.- Ovaj put je faktički jedna divlja, nelegalna staza koju su verovatno utabali i nasuli betonom oni koji su na tom području izgradili nelegalne objekte - restorane, kafane, kafiće, na šta je „Luka Beograd“ nebrojeno puta pisala raznim inspekcijama. Nažalost, to nereagovanje dovelo je i do ovog tragičnog ishoda - kažu u „Luci Beograd“ i dodaju:- Jedan od nelegalnih graditelja je upravo opština Palilula, koja je od 2009. do 2011. u neposrednoj okolini „puta“ izgradila sadržaje zabave, čemu se „Luka Beograd“ protivila.U opštini Palilula kažu da su pre osam godina uredili šetalište na keju Ada Huja.- Obezbedili smo parking na ulazu iz Višnjičke ulice. Međutim, posetioci ne koriste taj parking jer je udaljen. Pre dve godine prijavili smo kod Direkcije za puteve projekat koji predviđa novu saobraćajnicu. Ove godine ništa nije urađeno zbog imovinsko-pravnih odnosa jer u jednom delu novi put prelazi preko zemlje koja pripada „Luci Beograd“. Nov zahtev, kao prioritetan, poslali smo 14. novembra - kaže Nenad Đurđević, član veća GO Palilula.

Ni na nebu ni na zemljiSekretarijat za saobraćaj saopštio je da ovo šetalište ne spada u javne saobraćajne površine na kojima ima nadležnost.Prilazni put se nalazi na više parcela koje se vode na fizička lica ili pravna lica „Luke Beograd“, ili na kojima pravo korišćenja ima GO Palilula - navode u Sekretarijatu za saobraćaj.

Oporavak vozač BMW posle pokušaja samoubistva vraćen u czDUŠAN POD POJAČANIM NADZOROMDušan Jovanović, koji je vozio BMW, oporavlja se posle pokušaja samoubistva u zatvorskoj bolnici. On je u petak ujutro žiletom isekao vene na rukama i hitno je prebačen u Urgentni centar.- Jovanović je pod pojačanim nadzorom. Prati se njegovo ponašanje, oduzeti su mu svi predmeti kojima bi eventualno mogao sebi da naudi. I dalje je u teškom psihičkom stanju, stalno plače i govori da ne može da živi bez stradalih prijatelja i da je svestan krivice - kažu naši sagovornici.Dušan je posle tragedije dva puta pokušao da se ubije, tokom boravka u policijskom pritvoru i neposredno posle saobraćajne nesreće. Zbog straha da bi mogao da pokuša da skoči s drugog sprata u Palati pravde, na saslušanje kod tužioca doveden je vezanih ruku i nogu.(J. S.)I ranije bilo sletanjaONAJ KO NE POZNAJE PUT, U PROBLEMU JE!Sedam dana posle tragedije na Adi Huji prijatelji i rodbina i juče su obilazili mesto pogibije troje mladih. Venci i upaljene sveće podsećaju na tragediju.- Ko dolazi kolima prvi put, i to još noću, može biti u velikom problemu. Dovoljno je da se doda malo jači gas i da se sleti pravo u reku - kaže jedan od redovnih posetilaca Ade Huje. On dodaje da su automobili i ranije sletali u reku.- Dešavalo se i ranije da vozači upadnu u reku. Do prošle subote nije bilo stradalih - kaže sagovornik Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja