ZADRŽANI: Roditeljima dece koja su napala Rašu Popova određen pritvor

Posle hapšenja

ZADRŽANI: Roditeljima dece koja su napala Rašu Popova određen pritvor

Crna Hronika -
Njima se na teret stavlja krivično delo zanemarivanje maloletne dece. Dečaci ne mogu da budu procesuirani jer prema zakonu nisu krivično odgovorni

BEOGRAD - Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor roditeljima maloletnih huligana braće I. N. (10) i J. N. (11) koji su krajem oktobra pretukla književnika Rašu Popova (81). Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor osumnjičenima na predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva, rekla je Tanjugu portparol suda Danijela Bogdanović.

Ona je dodala da se roditeljima dečaka na teret stavlja krivično delo zanemarivanje maloletne dece. Dečaci ne mogu da budu procesuirani jer prema zakonu nisu krivično odgovorni (nemaju 14 godina), a mediji su pisali da imaju preko 300 prijava zbog razbojništava i krađa.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Otac i majka dece K.P. i Đ. N. uhapšeni su juče u nehigijenskom naselju u Rakovici, a policija je pronašla još dvoje maloletne dece od šest godina i godinu dana koji su smešteni u socijalnu ustanovu.

Raša Popov (81), srpski književnik, dugogodišnji televizijski novinar, zvezda dečje televizijske emisije “Fore i fazoni”, krajem oktobra je bio žrtva braće I. N. (10) i J. N. (11), koji imaju više od 300 prijava zbog razbojništva i krađa, a jedan starac je umro nakon što su ga pretukli.

Prema Zakonu o maloletnicima detetu koje u vreme izvršenja krivičnog dela nijenavršilo 14 godina ne mogu se izreći krivične sankcije ni primeniti druge mere koje predvida zakon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track