POKUŠAJ BEKSTVA IZ PRITVORA: Kaliniću i Milovanoviću godinu i po dana robije!

Apelacioni sud potvrdio

POKUŠAJ BEKSTVA IZ PRITVORA: Kaliniću i Milovanoviću godinu i po dana robije!

Crna Hronika -
Pripadnik sudske straže Ninoslav Strahinjić osuđen je na godinu dana zatvora, jer im je pomogao u tome, a njegov kolega Nenad Mitrović pravosnažno je oslobođen optužbe za isto krivično delo

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po godinu i po dana zatvora Sretka Kalinića i Željka Milovanovića, zbog pokušaja bekstva iz pritvorske jedinice Specijalnog suda 7. februara 2012. godine.

Pripadnik sudske straže Ninoslav Strahinjić osuđen je na godinu dana zatvora, jer im je pomogao u tome, a njegov kolega Nenad Mitrović pravosnažno je oslobođen optužbe za isto krivično delo - omogućavanje bekstva licu lišenom slobode.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu iz marta ove godine, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda u Beogradu.

Milovanović i Kalinić su 7. februara 2012. oko 05.30 časova uspeli da izađu iz svojiih ćelija 75 i 77 tako što su prethodno testerama isekli rešetke.

Uspeli su da savladaju stražare, popnu se na prvi sprat i iskoče kroz prozor u dvorište, ali su ih tada uočili i savladali pripadnici Žandaramerije.Oni služe višedecenijske kazne zatvora za brojna teška krivična dela, ali su zbog suđenja koja su im još u toku bili u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Kalinić je kao pripadnik zemunskog klana osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i niz ubistava koja je izvršio kao pripadnik te grupe.

Sudi mu se i za još nekoliko ubistava koja je učinio kao pripadnik grupe Luke Bojovića.

Milovanović je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora u Zagrebu zbog ubistva hrvatskog novinara i vlasnika lista “Nacional” Ive Pukanića, a za to delo istu kaznu mu je zimus izrekao i Specijalni sud, ali ona još nije pravosnažna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track