ZASTARELA LEKARSKA DOKUMENTACIJA: Odloženo suđenje generalu Vladi Trifunoviću u Zagrebu

Ponovljeni postupak

ZASTARELA LEKARSKA DOKUMENTACIJA: Odloženo suđenje generalu Vladi Trifunoviću u Zagrebu

Crna Hronika -
Trifunović se nije pojavio na sudu, a njegova odbrana dobilaje rok do 1. marta 2015. za dostavu nove dokumentacije, na osnovu koje sudski veštak treba da utvrdi da li je sposoban da prati rasprave ili će mu se, na kraju, suditi u odsustvu

ZAGREB - Zbog zastarele lekarske dokumentacije, kojom dokazuje da nije sposoban da prati suđenje, na zagrebačkom Županijskom sudu danas je ponovo odložen početak novog suđenja generalu bivše JNA Vladimiru Trifunoviću, koga Hrvatska tereti za ratni zločin.

Uz Trifunovića se za ratni zločin iz 1991. na varaždinskom području terete Berislav Popov, koji je bio komandant kasarne Kalničkipartizani i Vladimir Davidović, komandant kasarne Jalkovečke žrtve.

Trifunović se ni danas nije pojavio na sudu, a njegova odbrana dobilaje rok do 1. marta 2015. za dostavu nove dokumentacije, na osnovu koje sudski veštak treba da utvrdi da li je sposoban da prati rasprave ili će mu se, na kraju, suditi u odsustvu.

Sva trojica pravosnažno su osuđena 1993. na Okružnom sudu u Varaždinu na ukupno 40 godina zatvora, pri čemu su Trifunović i Popov dobili po 15, a Davidović deset godina zatvora.

Ali, Županijski sud u Varaždinu je na zahtev Trifunovića i Popova odlučio prošle godine da obnovi postupak.Odluka o obnovi postupka doneta je posle dodatnog ispitivanja svedoka, među kojima su bili bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić i bivši prvi potpredsednik Vlade Radimir Čačić.Obnovljeni postupak trebalo je da počne sredinom marta, ali je rasprava od tada odlagana u više navrata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track