UHAPŠEN GINEKOLOG: Abortus trajao tri dana, žena kritično!
Foto: Shutterstock

Umalo usmrtio trudnicu

UHAPŠEN GINEKOLOG: Abortus trajao tri dana, žena kritično!

Crna Hronika -
Krvavo naplatio: Lekar M. P. pacijentkinji koja je bila u 18. nedelji trudnoće za zabranjeni abortus uzeo 1.000 evra

KRAGUJEVAC - Specijalista ginekologije i akušerstva M. P. (64) iz Kragujevca uhapšen je zbog nedozvoljenog prekida trudnoće, dok je njegov kolega iz Čačka V. Č. (65) pritvoren zbog pomaganja u tom krivičnom delu.Abortus za koji je M. P. uzeo 1.000 evra je zbog komplikacija trajao tri dana, a žena je u kritičnom stanju prebačena u bolnicu i jedva je ostala živa!Sumnja se da je M. P. u svojoj privatnoj ordinaciji u tom gradu, u periodu od 29. do 31. oktobra ove godine, izvršio prekid trudnoće kod tridesetpetogodišnje pacijentkinje iz Čačka, koja je bila u 18. nedelji trudnoće, osam nedelja posle optimalnog i zakonskog roka.Dogovor sa kolegomLekari iz državne bolnice, koji su spasli život nesrećnoj ženi, obavestili su policiju o stravičnom slučaju koji se dogodio krajem oktobra. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da se M. P. o veoma opasnom medicinskom zahvatu dogovorio sa svojim čačanskim kolegom.

Drama... Privatna klinika u kojoj je urađen abortus
Drama... Privatna klinika u kojoj je urađen abortus

Obilno krvarenje- Lekar iz Čačka je svoju sugrađanku i pacijentkinju uputio kod kolege u Kragujevac. Ona je želela abortus iako je bila već u 18. nedelji trudnoće. Dogovorena cena zahvata bila je 1.000 evra. M. P. je zahvat počeo 29. oktobra, ali je sve krenulo po zlu. Zbog komplikacija abortus je trajao čak tri dana! Na kraju je, s obilnim krvarenjem i povredama pojedinih unutrašnjih organa, žena primljena u bolnicu, a život joj je visio o koncu - kaže Kurirov izvor iz policije.Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kragujevcu ginekologu M. P. odredio je pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke. On se na saslušanju, kako saznajemo, branio ćutanjem. Njegov kolega V. C. je posle privođenja pušten na slobodu i protiv njega je podneta krivična prijava.

Namerni pobačajDOZVOLJEN DO 10 NEDELJEU našoj zemlji abortus je dozvoljen do desete nedelje trudnoće i izvodi se isključivo na zahtev pacijentkinje. Ako je trudnoća starija od 10 nedelja i postoji namera trudnice da je prekine, ona podnosi zahtev, a odobrenje zahteva daje komisija sastavljena od ginekologa, interniste i socijalnog radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track