MEDICINSKI TEHNIČAR: Ivanu sam vozio na VMA, ali nisam kriv za njenu smrt!

Medicinski tehničar s VMA

MEDICINSKI TEHNIČAR: Ivanu sam vozio na VMA, ali nisam kriv za njenu smrt!

Crna Hronika -
Ivana Bodrožić me je zvala zbog glavobolje, pa sam došao po nju u Hajat, odvezao je u bolnicu, gde smo joj stavili braunilu, i vratio je u hotel, ali nisam ulazio, rekao je Ljubiša P.

BEOGRAD - Nisam ubica, kriminalac, ni diler lekova! Ja sam porodičan čovek!

Ovo je juče za Kurir rekao Ljubiša P. (50), medicinski tehničar sa VMA, koji je saslušan u istrazi koja se vodi povodom misteriozne smrti Ivane Bakić Bodrožić (31) u hotelu „Hajat“ u Beogradu.Ljubiša P., koga su reporteri Kurira juče zatekli u porodičnoj kući u jednom beogradskom prigradskom naselju, nije želeo da govori o poznanstvu sa Ivanom, niti o njenoj smrti, kao ni da se fotografiše.

Nisam ubio Ivanu- Nisam nikakav diler! Imam dvoje dece, za njih živim, porodica mi je sve. Nisam ubio Ivanu - rekao je Ljubiša P.Kako Kurir saznaje, medicinski tehničar je na saslušanju u policiji rekao da je 10. decembra vozio Ivanu Bakić Bodrožić na VMA.- Ivanu poznajem odranije. Tog dana me je pozvala i rekla mi da ima užasnu glavobolju. Zamolila me je da je odvezem na VMA, što sam i uradio. Tamo smo joj stavili braunilu, nakon čega sam je vratio u hotel. Ostavio sam je ispred, nisam ulazio. Nisam joj kasnije davao nikakav lek niti anestetik. Nisam kriv za Ivaninu smrt - ispričao je Ljubiša P.Prema rečima našeg izvora iz istrage, Bodrožićeva je, kako se pretpostavlja, sama sebi ubrizgala propofol u venu.- Niko nije ulazio u sobu 326, tako da je isključeno da je neko drugi devojci dao prekomernu dozu anestetika. Sada je najbitnije da se utvrdi od koga je, gde i na koji način nabavila propofol. Očekujemo da će ovaj slučaj uskoro biti rasvetljen - kaže izvor Kurira.

Porodični život... Kuća Ljubiše P. u jednom naselju u okolini Beograda
Porodični život... Kuća Ljubiše P. u jednom naselju u okolini Beograda

Lekovi na crnom tržištuApotekar Vukosava Stevanović kaže za Kurir da postoji mogućnost da je propofol ukraden iz zdravstvene ustanove ili je reč o švercovanom leku.- Veliki broj proizvođača registrovao je preparat čiji je lekoviti sastojak propofol. Budući da je reč o ampuliranom leku koji se može upotrebljavati samo u stacionarnoj zdravstvenoj ustanovi, možemo pretpostaviti da je lek ukraden iz takve ustanove - kaže Stevanovićeva.Ona dodaje da je, ukoliko takvih procedura nema, veoma teško utvrditi iz koje ustanove je propofol ukraden.- Moguće je da lek nije ukraden ni na jednom od ovih mesta, već da je nabavljen na crnom tržištu, koje se redovno snabdeva i opstaje više od dve decenije - kaže apotekarka Stevanović.

KomšijeLJUBIŠA JE DOBAR ČOVEKKomšije Ljubiše P. kažu da je on dobar čovek i da se ni sa kim nije zamerio.- Ljubiša živi sa suprugom i dve ćerkice. Ne družim se s njim, ali je uvek ljubazan prema svima. Znam da radi na VMA. Uvek nam se javi kad ga sretnemo. Nikakvih incidenata s njim niko od nas nije imao - rekao nam je komšija.

ČinjeniceNAĐENO PET BOČICA PROPOFOLA U SOBI- Ivana Bakić Bodrožić nađena je mrtva 11. decembra u sobi hotela „Hajat“- Mrtvu Ivanu, koja je na boku i u bademantilu ležala na podu, našla je sobarica- Devojka je na desnoj ruci imala braunilu, koja je bila pričvršćena zavojima- U sobi je nađeno pet bočica anestetika propofol, od kojih su dve bile prazne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track