Najnovije vesti

OSUMNJIČENI: Ognjanovićima preti do 10 godina zatvora
Foto: Kurir Štampano

Istraga protiv Tijaninih roditelja

OSUMNJIČENI: Ognjanovićima preti do 10 godina zatvora

Crna Hronika
Terete se za pranje para i prevaru jer su humane ljude doveli u zabludu da će novac biti iskorišćen za transplantaciju srca njihovoj ćerki

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je međunarodnu zamolnicu pravosudnim organima u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi se obezbedila dokumentacija neophodna za vođenje postupka protiv Nebojše i Jelene Ognjanović.

Iz tužilaštva je juče za Kurir potvrđeno da je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv roditelja pokojne Tijane (8).

- Oni se sumnjiče za krivična dela pranje novca i prevara - potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Donacije sa svih strana

Roditelji preminule devojčice najverovatnije će zbog praznika biti saslušani posle Božića, a kazna koju bi mogli dobiti je 10 godina zatvora.

- Osim pranja para, na teret im se stavlja to što su doveli u zabludu humane ljude iz zemlje i inostranstva koji su uplaćivali novac verujući da će biti iskorišćen za lečenje, odnosno transplantaciju srca njihovom detetu - navodi naš izvor.


Tijanina bolest i skupa operacija u Hjustonu, koju roditelji nisu mogli da plate, podsetimo, podigli su na noge celu Srbiju, ali i humane ljude iz sveta. Donacije za devojčicu u teškom stanju pristizale su sa svih strana. Posle velike tragedije koja je zadesila porodicu, njeni roditelji odbili su da preostali novac daju drugoj bolesnoj deci.

Sve pod lupom

- Sumnja se da su veliki deo preostalog novca sakrili na računima u SAD. Nije reč samo o donacijama koje su prebačene na račune u toj državi već i onima koje su sakupljane na donatorskim večerima u Americi - kaže izvor iz istrage.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan sumnjiv račun otvoren je u američkoj banci Dž. P. Morgan Čejs.

 

Umrla... Tijana Ognjanović
Umrla... Tijana Ognjanović


Saslušanje
I PRINCEZA KATARINA NA SPISKU

 

Princeza Katarina Karađorđević biće među prvima pozvana na saslušanje u Više tužilaštvo jer su brojne donatorske večeri organizovane preko njene fondacije.- Princezina fondacija je animirala brojne poznate ljude da učestvuju u prikupljanju novca. Reč je o velikim donacijama - kaže izvor Kurira.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...