UHAPŠEN S EKSPLOZIVOM U PRIŠTINI: Advokat će tražiti da Gavrić robija u Kosovskoj Mitrovici?!
Foto: Tanjug

Srbin optužen za terorizam

UHAPŠEN S EKSPLOZIVOM U PRIŠTINI: Advokat će tražiti da Gavrić robija u Kosovskoj Mitrovici?!

Crna Hronika -
Nakon božićnih praznika pokušaću da obezbedim da se Gavriću omogući da pritvor, koji će moguće biti dug, odsluži u pritvorskoj jedinici u Mitrovici i korake u tom pravcu preduzećemo već naredne nedelje, rekao je Vasić

PRIŠTINA - Advokat Slobodana Gavrića (46), Beograđanina koji je pre desetak dana uhapšen u Prištini zbog sumnje da je pripremao teroristički napad najavio je da će, zbog teškog psihičkog stanja u kojem se Gavrić nalazi, zatražiti njegovo premeštanje iz Prištine u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici.

Advokat Dejan A.Vasić kaže da je Gavrića posetio danas u pritvoru u Prištini i da je njegov branjenik u izuzetno teškom psihičkom stanju, pre svega, zbog špekulacija koje o njemu iznose mediji.

“Nakon božićnih praznika pokušaću da obezbedim da se Gavriću omogući da pritvor, koji će moguće biti dug, odsluži u pritvorskoj jedinici u Mitrovici i korake u tom pravcu preduzećemo već naredne nedelje"", rekao je Vasić.

Što se tiče istrage, koja se vodi protiv Gavrića, eksploziv je trenutno na forenzičkoj analizi i taj postupak može potrajati duže, rekao je Vasić i dodao da ne očekuje da on uskoro bude pušten na slobodu, već da će mu direktno iz pritvora biti suđeno ako bude podignuta optužnica.

Vasić je potvrdio da je Gavrić delimično priznao ono što mu se stavlja na teret odnosno da je posedovao eksploziv.

Gavrić je, kaže advokat Vasić, više nego siguran da nije učinio krivično delo terorizma niti da je imao nameru da se sličnim delima bavi.

Gavrić je uhapšen u Prištini 25. decembra 2014. godine, a kod njega je u tom trenutku pronađeno 13 kg eksploziva zbog čega mu je određen pritvor zbog sumnje da je pripremao terorističke akte i dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

Osnovni sud u Prištini Gavrića tereti još i za nezakonit uvoz, izvoz, nabavku, transport, proizvodnju, razmenu, posredovanje ili prodaju oružja ili eksplozivnih materijala.

Gavrić je po zanimanju veterinar, radio je u Ministarstvu poljoprivrede i ranije nije bio osuđivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track