POMRAČENI UM: Bacio ćerku kroz prozor jer nije pio lekove!

Ubica deteta dugogodišnji psihički bolesnik

POMRAČENI UM: Bacio ćerku kroz prozor jer nije pio lekove!

Crna Hronika -
Šizofrenija: Borislav Zornić, koji je bacio svoju bebu kroz prozor, rekao da je odavno pod terapijom, ali da je se nije pridržavao
1 / 3

BEOGRAD - Borislav Zornić (35) iz Beograda, koji je kroz prozor bacio ćerku Nataliju rođenu pre 15 dana, još 2003. godine lečio se u psihijatrijskoj bolnici „Dr Laza Lazarević“, saznaje Kurir.Pomahnitali otac je nakon hapšenja u petak priznao da je imao psihičkih problema, kao i da je trebalo da bude pod terapijom. On je na saslušanju rekao da je ubio bebu jer mu religija ne dozvoljava da ima troje dece.Boluje od šizofrenije- Borislav je potvrdio da je posle bolničkog lečenja dobio lekove koje nije uzimao redovno - kaže izvor Kurira iz istrage.Kako nezvanično saznajemo, još tada je utvrđeno da pati od šizofrenije.Zorniću je posle monstruoznog zločina određen pritvor i smešten je u bolnicu Centralnog zatvora, na odeljenje psihijatrije.- On je pod stalnim nadzorom lekara koji brinu i o tome da redovno uzima terapiju. Tužilaštvo će prvo sada da naloži veštačenje Zornićevog mentalnog zdravlja - kaže naš sagovornik.

Tragedija... Ovde je pala beba koju je otac bacio sa drugog sprata
Tragedija... Ovde je pala beba koju je otac bacio sa drugog sprata

On objašnjava da od nalaza stručnjaka zavisi dalji tok postupka protiv oca monstruma, jer ukoliko se utvrdi da je neuračunljiv, umesto u zatvoru, mogao bi da završi u duševnoj bolnici.Komšije su u šoku u zgradi u Drinčićevoj ulici, u kojoj je Borislav ubio svoju tek rođenu ćerkicu. Nakon zločina, Zornićeva supruga Biljana otišla je iz stana sa dvoje starije dece.- U prostoriji iz koje je beba bačena, po običaju, upaljeno je svetlo. Biljana je s decom kod svojih roditelja. Redovno se čujem s njom, drži se kako mora. Teško joj je, ali još nije svesna kakva ju je tragedija zadesila. Njena ćerka H. Z. (3) i sin P. Z. (2) još su mali da bi shvatili šta je njihov otac uradio i da njihove male sestrice više nema - kaže potreseni prijatelj porodice Zornić.Fina i ljubazna porodicaKomšije kažu da je Biljana mirna i povučena i da se lepo brinula o deci.- Deca su joj vaspitana i kulturna. Ispričala bih se s njima kad god bih ih srela u hodniku. Govorili su mi: „Teto, mi ćemo ti otvoriti vrata“. Išli su u vrtić, a Biljana ih je vodila sa sobom. Ne pamtim da se sličan zločin ikad dogodio u Srbiji - priča komšinica.Zaposleni na Bajlonijevoj pijaci, gde je Zornić držao pržionicu kafe, kažu da je Borislav prema njima uvek bio fin i ljubazan.U radnju su mu često dolazila deca i supruga. Radovao se što će dobiti treće dete. Ništa nije nagoveštavalo tragediju - kaže radnica na pijaci.

Fotografija na portaluSLIKAO SE S ĆERKOM I NAPISAO „BOKI I NJEGOVA MAZA“Biljana Zornić je na jednom sajtu namenjenom roditeljima i deci postavila fotografije na kojima su ona i suprug Borislav sa starijom ćerkicom. Na slici na kojoj su otac i devojčica stoji potpis „Boki i njegova maza“. Majka Biljana se takođe slikala s mezimicom uz potpis „Moja mala princeza“.

Opirao se hapšenjuSTAVILI MU DVA PARA LISICAKad su policajci posle zločina došli u stan Zornića, Borislav je i dalje histerisao i vikao. Službenicima je trebalo vremena da ga smire, a da bi ga obuzdali, morali su da mu stave čak dva para lisica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track