Najnovije vesti

SUDIJA MANIJAK I DALJE DELI PRAVDU: Tužile ga dvadesetogodišnjakinje, ali njemu sve zastareva!
Foto: RTS

Skandal u čačanskom sudu

SUDIJA MANIJAK I DALJE DELI PRAVDU: Tužile ga dvadesetogodišnjakinje, ali njemu sve zastareva!

Crna Hronika
Njega je dosad oko desetak žena prijavilo Visokom savetu sudstva za seksualne napade. Međutim, protiv njega se vodio disciplinski postupak samo zbog poslednjeg napada...

Sudija Dragan Grujović (56) više puta je optuživan za seksualne napade i uznemiravanje, ali još sudi u čačanskom Prekršajnom sudu! Njega je dosad oko desetak žena prijavilo Visokom savetu sudstva za seksualne napade. Međutim, protiv njega se vodio disciplinski postupak samo zbog poslednjeg napada, i to po prijavi vlasnice butika u Čačku, devojke stare oko dvadesetak godina, tj. tri decenije mlađe od ovog delioca pravde.

U službi disciplinskog tužioca za sudije, kako piše Blic, juče su potvrdili da su vodili postupak protiv prekršajnog sudije iz Čačka, ali da je postupak zastareo. Disciplinski tužilac je obavezan propisima da čuva tajnost postupka i identitet sudije.

- Sudija iz Čačka je vodio postupak protiv devojke za lakši prekršaj i to je koristio da je stalno zove kod njega kući. Predlagao joj je da izlaze zajedno, pričao je ovoj vlasnici butika o svojoj potenciji, i nudio joj da idu na Zlatibor... Kada je pokrenut disciplinski postupak, on je otišao na bolovanje. Čak se i javljao da ne može da stigne zbog smetova. Posle godinu dana slučaj je zastareo. Međutim, pokrenuli smo postupak za kršenje etičkog kodeksa, jer je pretio toj devojci i još nekim svedocima, pa je na kraju kažnjen sa umanjenjem plate - objasnili su u Službi disciplinskog tužioca za sudije.

Grujović je za kršenje etičkog kodeksa dva puta kažnjen, prvi put sa umanjenjem plate od 30 odsto na šest meseci, a drugi sa 40 odsto na godinu dana. Protiv njega je bio pokrenut i teži disciplinski postupak, jer se neprimereno obraćao predstavnicima najviših sudskih instanci. Visoki savet sudstva ga je, međutim, oslobodio za to. Da je i po treći put bio kažnjen, mogao bi da bude razrešen sudijske funkcije. Za seksualne nasrtaje sudiju Grujovića je optužilo još 2010. sedam zaposlenih žena u sudu - dve koleginice sudije, sekretarka i četiri zapisničarke. Izjave tih sedam žena su bile dostavljene i Visokom savetu sudstva, ali tada još nije postojao disciplinski tužilac za sudije.

Kada je formiran, bilo je kasno. Tada su ga optužile i dve žene kojima je sudio za lakša prekršajna dela. Čak ga je i supruga prijavila za nasilje u porodici.(Blic)

Ovako priča sa ženama

Hajdemo na Zlatibor, iznajmiću nam sobuJa sam potentan muškarac, mogu pet puta za veče da te j...Hajde da se j..., pa će ti zastareti postupakSada ću da dođem kod tebe, pa ću da te t...Grujović: To su gluposti!

Sudija Dragan Grujović je negirao da je protiv njega vođen disciplinski postupak jer bi „valjda znao za to“. Na pitanje „Blica“ da li je i ranije prijavljivan, odgovorio je: to su gluposti.„Ova ne bi plakala i da je siluju“

Na disciplinskom ročištu, za seksualno uznemiravanje devojke koja je bila u ranim dvadesetim godinama sudija Dragan Grujović je rekao: Ova ne bi plakala i da je siluju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...