UBISTVO NA VOŽDOVCU: Veličković izrešetan dok je klečao u hotelskom WC?!
Foto: Kadic

Krvavi obračun zbog posla s drogom

UBISTVO NA VOŽDOVCU: Veličković izrešetan dok je klečao u hotelskom WC?!

Crna Hronika -
Sumnja se da je Vladimir Veličković ubijen zbog trgovine narkoticima, policija traga za Nemanjom I. i Stankom B.

BEOGRAD - Policija je raspisala poternicu za Stankom B. i Nemanjom I., osumnjičenima za ubistvo Vladimira Veličkovića (37) u nedelju uveče u restoranu hotela „Majdan“ na Voždovcu.Kako saznajemo,Veličković, koji je imao debeo kriminalni dosije, ubijen je najverovatnije zbog droge. Policija istražuje da li ovaj obračun ima veze s nedavnim hapšenjem grupe narko-dilera sa Zvezdare kod koje je pronađeno 2,5 kilograma heroina i 40.000 evra.

Preko puta... Kuća Veličkovića u blizini hotela „Majdan“
Preko puta... Kuća Veličkovića u blizini hotela „Majdan“

Nema snimka ubistvaJoš se ne zna ko je od dvojice osumnjičenih ispalio smrtonosne hice iz pištolja jer sigurnosne kamere nisu snimile trenutak ubistva.- Hotelske kamere su snimile kako Stanko B. i Nemanja I., nakon pucnjave izlaze iz hotela, ali ne i sam momenat pucnjave. Oba muškarca su držala pištolj, tako da treba da se utvrdi ko je pucao. Ono što je zasad utvrđeno jeste to da su dva metka koja su pogodila Veličkovića u vrat i grudi ispaljena iz jednog pištolja - kaže naš izvor iz istrage.

Nezvanično, snimka nema jer je Veličković ubijen u toaletu koji kamere ne pokrivaju. Štaviše, navodno je ubijen dok je klečao na kolenima. Kako saznajemo, Vladimir Veličković je odranije poznat policiji i ima podebeo policijski dosije. - Hapšen je zbog raznih krivičnih dela, a neka od njih su trgovina narkoticima, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja - kaže naš izvor.Prema rečima našeg sagovornika iz istrage, moguća su dva motiva Veličkovićevog ubistva.- Istraga trenutno ide u dva pravca. Prvi pravac vodi do trgovine drogom, jer se sumnja da se ubijeni bavio preprodajom narkotika, pa je moguće da je to bio motiv svađe između ubijenog i napadača. Takođe, postoji mogućnost da je Veličković napadačima dugovao novac, zbog čega su se i sukobili - objašnjava naš izvor.

Mesto napada... Hotel „Majdan“
Mesto napada... Hotel „Majdan“

Hapšen u „Gromu“Osumnjičeni Stanko B. odranije je poznat policiji. On je krajem 2013. hapšen u akciji „Grom 1“. U dosijeu ima više od 20 krivičnih prijava, a važi za člana jedne od najjačih kriminalnih grupa u Beogradu. Podsetimo, Vladimir Veličković je u nedelju oko 17 sati došao u „Majdan“ sa trojicom muškaraca, među kojima su bili i Stanko B. i Nemanja I.- Oni su se pola sata kasnije žestoko posvađali. Sukob je prerastao u tuču, a kasnije i u pucnjavu. Svi učesnici bili su naoružani. Nakon što je Veličković pogođen, napadači su pobegli iz hotela - podseća naš izvor.Vladimir Veličković biće sahranjen u sredu.

Žalost u porodiciIZA SEBE OSTAVIO TRUDNU ŽENUKako saznajemo, Vladimir Veličković živeo je u neposrednoj blizini hotela „Majdan“, a brojni prijatelji i rodbina juče su se okupili u njegovom domu.Vladimir je iza sebe ostavio trudnu suprugu. Ona je u petom mesecu trudnoće i trenutno preživljava neviđeni stres - rekao je poznanik ove porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track