MONSTRUM: Zapalio sam suprugu jer je imala švalera!
Foto: Mandic

Piroman iz Batajnice priznao policiji

MONSTRUM: Zapalio sam suprugu jer je imala švalera!

Crna Hronika -
Kajem se: Mislio sam da Svjetlana ima ljubavnika, zato sam je polio kantom benzina i zbog toga mi je žao - rekao na saslušanju Radan Urošević

BEOGRAD - Radan Urošević (44), koji je polio benzinom i zapalio suprugu Svjetlanu Urošević (44), izjavio je na saslušanju da je mislio da ga supruga vara i da se kaje zbog onoga što je uradio. On je, kako Kurir nezvanično saznaje, rekao da nije imao nameru da to učini, već da je svratio u stan u Batajnici da bi sa njom porazgovarao.

Počela je da me vređa- Svratio sam na pumpu da napunim gorivo u kanticu jer nisam imao više u automobilu. Usput sam svratio do stana jer smo se prethodno Svjetlana i ja posvađali. Čim sam ušao, ona je počela da me vređa. Pao mi je mrak na oči - ovim rečima, kako Kurir nezvanično saznaje, pravdao se Urošević.Kako je priznao, tada je uzeo kanticu benzina i polio ženu po garderobi, ali je tvrdio da ne zna kako se dogodilo da je zapali.- Kada sam video da gori, pokušao sam da ugasim vatru, ali ona je vrištala i bežala od mene. Vatra je zahvatila i moju ruku - rekao je on.Nesrećna žena, kako je Kurir pisao, pretvorila se u buktinju. Izletela je u hodnik zgrade, a u pomoć joj je pritekao komšija Milan Dobrić. On je ispričao da je vatru, koja je zahvatila veći deo Svjetlaninog tela, delimično uspeo da ugasi pošto je napunio lavor vode i polio komšinicu, a onda je nastavio da je udara po glavi jer je plamen zahvatio i kosu. Dok su komšije pokušavale da spasu ženu u plamenu, suprug, koji ju je zapalio, razbio je ulazna vrata i pobegao, ali je policija uspela brzo da ga uhapsi.

Popio sam mnogo rakijeNa saslušanju u policiji Radan se pravdao da je to učinio u trenutku besa jer je, navodno, tog jutra zatekao u stanu suprugu u krilu drugog muškarca.- Bio sam veoma besan. Otišao sam u kuću u kojoj živi moja familija. Ona je došla, pokušala da me ubedi da grešim, ali nisam joj verovao. Popio sam sigurno pola litre rakije pre nego što sam kasnije otišao kod nje. Hteo sam samo da razgovaramo, ali se dogodila tragedija - rekao je, navodno, osumnjičeni Radan Urošević.Podsetimo, nesrećnu ženu u poslednjem trenutku je spasao komšija Milan Dobrić. On je rekao da su se njegove ruke lepile na Svjetlaninoj koži i da je ona očajnički molila za pomoć.

Stravično nesrećna žena ima opekotine na 70 odsto kože LEKARI SE BORE ZA SVJETLANIN ŽIVOTKako nezvanično saznajemo u Kliničkom centru, Svjetlana je u Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici u izuzetno teškom stanju.- Ima opekotine na nešto manje od 70 odsto tela, ali su one uglavnom trećeg i četvrtog stepena i pitanje je da li će da preživi. Prvih deset dana je kritično, mada kod ovakvih povreda kritičan je ceo oporavak, koji može da traje i do tri meseca. Ako se njeno stanje stabilizuje, pred njom je nekoliko operacija, za koje će biti potrebno i nekoliko donora kože - naveo je naš izvor iz Kliničkog centra.(J. R.)Kazna deset godina zatvora- Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je Radanu pritvor do 30 dana- Radan se tereti da je izvršio pokušaj teškog ubistva- Za ovo krivično delo zaprećena je kazna veća od deset godina zatvora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track