SMRT DETETA (2) I POPADIJE: Svešteniku nisu rekli da mu je sin mrtav!
Foto: Facebook

Tragedija u Šapcu: Popadija i njeno dvogodišnje dete poginuli u udesu

SMRT DETETA (2) I POPADIJE: Svešteniku nisu rekli da mu je sin mrtav!

Crna Hronika -
Automobil u kojem je bila porodica Piljanović sleteo s puta. Maja (26) i sin Milan (2) nastradali, sekretar Eparhije vranjske Siniša (30) u kritičnom stanju, a četvorogodišnja devojčica lakše povređena

ŠABAC - Maja Piljanović (26) i njen dvogodišnji sin Milan poginuli su kad je automobil kojim su putovali u Bosnu sleteo s puta i udario u betonski stub.

Majin suprug, sveštenik Siniša Piljanović (30), u kritičnom je stanju, dok je njihova ćerka V. P. (4) pukom srećom prošla s lakšim povredama.

Išao da poseti majkuStravična nesreća dogodila se na magistralnom putu Šabac-Loznica kod sela Štitar, u noći između ponedeljka i utorka, sat posle ponoći. Automobilom „fijat punto“ upravljao je Piljanović, sekretar Eparhije vranjske, koji je najverovatnije usled umora izgubio kontrolu nad kolima. Njegova supruga Maja poginula je na licu mesta, dok je mali Milan preminuo po prijemu u Dečju bolnicu u Beogradu.- Piljanović je rodom iz Šekovića, u Republici Srpskoj, a tog dana sa suprugom i decom išao je da poseti majku. Automobil je iznenada sleteo s puta i zakucao se u banderu. Prizor je bio strašan. Automobil je potpuno uništen, krvi i srče bilo je na sve strane, a bandera je bukvalno prepolovljena - objašnjava za Kurir jedan od policajaca s uviđaja.

Na mesto nesreće brzo je stigla Hitna pomoć i policija.- Majci nije bilo spasa, a i dečak je, nažalost, preminuo. Vozač automobila prevezen je u Urgentni centar u Beogradu. Devojčica bi uskoro trebalo da bude otpuštena iz bolnice - kaže naš sagovornik.Komšije plaču i tuguju za malim Milanom i njegovom majkom Majom.- Ušla sam u njihovu kuću i nisam mogla da verujem da Milana više neću videti. Sve igračke su tu... Divni su to ljudi bili, družimo se osam godina, deca su nam odrasla zajedno - priča uplakana komšinica.Jauci u porodičnoj kućiKomšije kažu da je Siniša juče u toku dana došao svesti.- Odmah je pitao za Maju i decu. Međutim, rekli su mu samo da je ona poginula, ali ne i mali Milan. To je strašno, al‘ istina bi ga dotukla. Samo da se on oporavi, mora da živi zbog svoje ćerke... - priča komšinica i dodaje da je Milan 22. marta trebalo da napuni dve godine.Iz porodične kuće sveštenikove žene juče su odjekivali jauci.- Ovo je strašno, nismo u stanju bilo šta da kažemo - rekla nam je jedna od Majine dve sestre bliznakinje.

Eparhija vranjskaMORA DA BUDE JAK ZBOG ĆERKESiniša od 2005. radi kao sekretar u Eparhiji vranjskoj, a studira i teologiju. Maja je studirala na Učiteljskom fakultetu u Vranju.- Siniša mora da bude jak zbog ćerke. Teško je posle tragedije u kojoj je izgubio suprugu i sina, trebaće mu snaga za dalje - rekli su nam u Eparhiji vranjskoj.

Dečaku nije bilo spasaŠOKIRALI SE I LEKARI U TIRŠOVOJIako navikli na strašne prizore, dežurni lekari Dečje klinike u Tiršovoj bili su šokirani kad su videli kakve sve povrede ima mali Milan Piljanović.- Dečak je dovezen u veoma teškom stanju, s povredama glave, kičme, stomaka i bubrega, kao i povredama ekstremiteta. Lekari su odmah započeli s reanimacijom, ali je, nažalost, mališan ubrzo preminuo - rekao je za Kurir dr Siniša Dučić iz Dečje klinike u Tiršovoj.(J. I.)

HRONOLOGIJA / DECA NASTRADALA U SUDARIMAjanuar 2014 - Osmomesečni Andrija i njegov stric Nikola Marinković (24) poginuli su u direktnom sudaru „škode“ i „forda“ kod Udova, na jugu Makedonije jul 2014 - Dvogodišnja Vera Pavlović iz sela Latković kod Ljiga poginula je, dok su njen brat, sestra i otac Milan (41) povređeni u udesu nedaleko od Gornjeg Milanovca novembar 2011 - Petomesečna Hana G. poginula je, dok je devet osoba povređeno u sudaru na magistralnom putu Požarevac-Kučevo kod mesta Selakovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track