RADOMIR POČUČA: Radije biram grob u Srbiji nego izobilje u Rusiji!
Foto: Kurir štampano

Najavio povratak

RADOMIR POČUČA: Radije biram grob u Srbiji nego izobilje u Rusiji!

Crna Hronika -
Bez obzira što volim Rusiju, moja je otadžbina Srbija, ja bez nje ne mogu da živim, kaže nekadašnji TV voditelj

Radomir Počuča, bivši portparol protivterorističke jedinice MUP tvrdi da do sada nije dobio nikakav novac za svoje učešće u borbama u Ukrajini i najavljuje da će se vratiti u Srbiju.

Pisalo se da je nedeljna plata i 30.000 dolara. Da li je to istina?

Niko od mojih momaka, niti ja niti komandant jedinice nismo dobili ni jedan evro, dolar, grivnu, ili rublju za to što smo došli da branimo ruski narod u Novorosiji od povampirenog fašizma. Možda i budemo dobili plate kao deo zvaničnih oružanih formacija države u stvaranju, ali iznosi sigurno neće biti tako astronomski, nego koliko je potrebno za normalan život. Polemiše se sa cifrom od 340 do 400 dolara mesečno, za oficire možda 100 dolara više, i to je to. Zato, ovde se ne ratuje za novac, nego iz ubeđenja da se jednom, negde mora povući crta američkom hegemonizmu, korporacijskoj žeđi za novim resursima, glađu za novcem nezajažljivih jastrebova rata.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Da li je istina da se regrutovanje ratnika iz Srbije uglavnom vrši putem jedne Fejsbuk stranice? Kako ste vi tačno došli tamo?

Kako sam došao - nije bitno. Ko želi, nađe način, ko ne - nađe izgovor. Nemam tačnu predstavu koliko ima naših ljudi, ali se mnogi bore pod pseudonimima, niti žele da se slikaju, jer hoće da se vrate posle ovog rata svojim porodicama. Ima ih mnogo. Svesnih i hrabrih, skromnih i žestokih boraca. Moja eksponiranost je nastavak mog statusa javne ličnosti iz Srbije, lično mogu da živim iz bez nje, ali mi je drago što sam makar trn u oku prodanim dušama.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Budući da vam preti zatvorska kazna nakon povratka u Srbiju, da li možda razmišljate o ostanku u Rusiji?

Vratiću se. Radije biram zatvor ili grob u Srbiji, nego izobilje u Rusiji, jer bez obzira što volim Rusiju, moja je otadžbina Srbija, ja bez nje ne mogu da živim.

(Dnevno)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track