Srpski pljačkaši olakšali zlataru u Kuvajtu za 36 kg

Srpski pljačkaši olakšali zlataru u Kuvajtu za 36 kg

Crna Hronika -
Osam osoba stiglo je u Kuvajt s turističkim vizama, opljačkali zlataru, četvorica su pobegla sa 15 kg zlata, a advojica su pala na aerodromu sa 14 kilograma zlata

MANAMA - Dva muškarca, od kojih je jedan iz uže Srbije, a drugi s Kosova, uhapšeni su na aerodromu u glavnom gradu Kuvajta dok su pokušavali da prokrijumčare 14 kilograma zlata.

Uhapšeni su, prema navodima kuvajtske policije, bili deo osmočlane grupe, koja je 2. aprila ukrala 36 kilograma zlata iz prodavnice Al Mubarkija, izvestio je dnevnik Al Rai.

Osam osoba stiglo je u Kuvajt odvojeno, s turističkim vizama, i u toj zemlji provelo sedam dana pre nego što su opljačkali zlataru, navedeno je u izveštaju.

Četvorica njih su napustila Kuvajt dva sata posle pljačke i odnela sa sobom 15 kilograma zlata, rekli su izvori iz kuvajtske policije.

Istraga je u toku.

Petorica uhapšenih srpski državljani

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je od šest uhapšenih osoba u Kuvajtu, jedan iz Makedonije, a da su petorica državljani Srbije, kao i da su sva šestorica Albanci.

"Nismo još dobili sve potpune informacije, ali ono što znamo jeste da je od njih šestorice jedan Makedonac, petorica su iz Srbije, svi su Albanci i bavili su se kriminalom", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track