Za nuđenje mita osuđen na 10 meseci zatvora

Za nuđenje mita osuđen na 10 meseci zatvora

Crna Hronika -
On je osuđen jer je 15. septembra 2008. godine, u jednom restoranu u Beogradu, obećao poklon od 1.300 evra da lažno svedoči u njegovu korist

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu povećao je za šest meseci kaznu zatvora Radiši Jankoviću i pravosnažno ga osudio na 10 meseci zatvora jer je pokušao da podmiti svedoka kako bi dao lažan iskaz u postupku u kom mu se sudi za primanje mita.Jankoviću je tom presudom objavljenom na sajtu suda, preinačena prvostepena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je bio osuđen na četiri meseca zatvora zbog izvršenja krivičnog dela sprečavanje i ometanje dokazivanja.

On je osuđen jer je 15. septembra 2008. godine, u jednom restoranu u Beogradu, svedoku u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog primanja mita, obećao poklon od 1.300 evra da lažno svedoči u njegovu korist.Apelacioni sud smatra da je kazna od četiri meseca zatvora bila kraća od neophodne sa stanovišta svrhe kažnjavanja, jer je dat prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima za Jankovića i zato mu je za pola godine povećao kaznu."Ovo i zbog toga što postoji osnovana sumnja da je okrivljeni, pre ovog događaja, primio mito, zbog čega je protih njega u toku krivični postupak, a vođen je i disciplinski postupak. Pritom je iskazao naročitu upornost u nastojanju da stupi u kontakt sa svedokom i obeća mu poklon kako bi on dao lažan iskaz u navedenom krivičnom postupku", navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track