SESTRIĆ NASTRADALOG MIROSLAVA VESELINOVIĆA: Moj ujak Mićo bio je pravi heroj
Foto: Zoran Saponjic

Pad vojnog helikoptera kod Surčina

SESTRIĆ NASTRADALOG MIROSLAVA VESELINOVIĆA: Moj ujak Mićo bio je pravi heroj

Crna Hronika -
Nije mu ovo prvi put da leti helikopterom spasavajući ljude, pomažući da prežive. Bili smo nerazdvojni, redovno mi se javljao, gde je, kuda ide, kad se vraća, sinoć mi se nije javio. Nisam ni znao da je otišao u Beograd, bio sam da drugarima u trenutku kad je ujak stradao – pričao je Filip

NOVI PAZAR – Moj ujak Miroslav, Mićo, „doktor“ kako smo ga svi zvali bio je heroj! Napišite to, nek Srbija zna. Ni broja se ne zna koliko je ljudi spasio, trčao, stizao i gde je moguće i gde nije moguće, pomagao narodu, kaže Filip Marinković, sestrić Miroslava Veselinovića (42) medicinskog tehničara iz Novog Pazara koji je stradao u helikopterskom udesu u Beogradu, uplakan, sa ponosom je pričao o svom ujaku.

- Nije mu ovo prvi put da leti helikopterom spasavajući ljude, pomažući da prežive... Bili smo nerazdvojni, redovno mi se javljao, gde je, kuda ide, kad se vraća, sinoć mi se nije javio, što, ne znam... Nisam ni znao da je otišao u Beograd, bio sam da drugarima u trenutku kad je ujak stradao – pričao je Filip.

I pred kućom Veselinovića u novopazarskom selu Lukare, desetak kilometara od grada, se okupljala rodbina, prijatelji, svi došli da izjave saučešće porodici. Iz kuće neprekidno, samo jauci Miroslavljeve majke Dobrinke, oca Ratka, supruge Violete... Iza Miroslava ostalo je, kao i kod njegovog prijatelja i kolege dr Dževada Ljajića, dvoje maloletne dece. Ćerki Dariji je tek 10 godina, sinu Danilu je 13- ta godina...

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

Kuću i porodicu stradalog tehničara obišao je oko podneva i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, izjavio saučešće porodici, našao im se u teškom trenutku... Ljajić je obišao i porodicu poginulog dr Dževada Ljajića.

- Ne znamo kako ćemo ovo preboleti, kako Mića prežaliti – kukali su rođaci dolazeći u kuću. Do popodne još se nije znalo kada će dvojica stradalih radnika ZC Novi Pazar biti sahranjeni.

U Novom Pazaru je proglašena trodnevna žalost, gradonačelnik Meho Mahmutović rekao je da će grad, pomoći i porodicama stradalih zdravstvenih radnika i porodici bebe i porodicama poginulih pilota.

(Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track