Najnovije vesti

DA SE NE ZABORAVI NIKADA: Ovo su biografije heroja koji su poginuli spasavajući bebu

Tragedija u Surčinu

DA SE NE ZABORAVI NIKADA: Ovo su biografije heroja koji su poginuli spasavajući bebu

Crna Hronika
Piloti koji su tragično nastradali kada se vojni helikopter Mi 17 srušio nedaleko od aerodroma Surčin u svojoj letačkoj karijeri spasili su više hiljada ljudi i učestvovali u akcijama spasavanja od Feketića do Obrenovca

BEOGRAD - Na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije objavljene su biografija članova posade helikoptera koji se srušio u blizini beogradskog aerodroma.

Vođa vazduhoplova Omer Mehić, pilot, major avijacije, rođen 24. jula 1967 godine u Doboju. Bio je na dužnosti pomoćnika komandanta za transport i traganje i spasavanje, ujedno nastavnik letenja u komandi 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

U vojsci je od 21. jula 1990. godine. Završio je Vazduhoplovnu vojnu akademiju u Zadru i sve vreme je bio pilot helikoptera. Ima zvanje starijeg nastavnika letenja i 1. kategoriju stručno-borbene osposobljenosti. Osposobljen je za pilota HT-40 i HT-48. Oženjen i otac dvoje dece.

Omer Mehić (Foto: Ministarstvo odbrane)

Kapetan avijacije Milovan Đukarić, pilot, rođen 22. jula 1982. godine u Novom Sadu. Bio je na dužnosti pilota u 1. helikopterskom odeljenju 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

U vojsci je od 16. septembra 2005. godine. Završio je vojnu akademiju smer avijacija 2001. godine. Bio je pilot 4. kategorije stručno borbene osposobljenosti .

Milovan Đukarić (Foto: Ministarstvo odbrane)

Mehaničar letač Nebojša Drajić, zastavnik tehničke službe, rođen 22. maja 1971. godine u Bajinoj Bašti. Bio je na dužnosti komandira odeljenja, ujedno letač, 1. odeljenja za helikopter i motor za HT-40/48, vod za helikopter i motor, Četa za vazduhoplovno-tehničko održavanje 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

U vojsci od 14. jula 1990. godine. Završio je srednju vojnuškolu RViPVO u Rajlovcu 1990. godine, a imao je i završene preobuke za HT-40 i HT-48. Oženjen i otac dvoje dece.

Nebojša Drajić (Foto: Ministarstvo odbrane)

Mehaničar letač Ivan Miladinović, zastavnik tehničke službe, rođen 24. avgusta 1968. godine u Kruševcu. Bio je na dužnosti prvog podoficira u Četi za vazduhoplovno-tehničko održavanje 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

U vojsci od 18. jula 1987. godine. Završio je Srednju vojnuškolu RViPVO u Rajlovcu 1987. godine, a imao je završene preobuke za HT-40 i HT-48. Oženjen i otac dvoje dece.

Ivan Miladinović (Foto: Ministarstvo odbrane)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...