Bojovića sigurno izručuju Srbiji!

Španska vlada odlučila

Bojovića sigurno izručuju Srbiji!

Crna Hronika -
Ministarka Malović: Ekstradicija će trajati najduže godinu dana

MADRID - Uspešan sastanak!Odlukom španske vlade formalno je počeo postupak ekstradicije Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića, saopštila je Snežana Malović, ministarka pravde, posle sastanka sa španskim ministrom pravde Albertom Ruizom Galjardonom.

Postupak će trajati najduže godinu dana, a obe strane izrazile su očekivanje da će Bojović i njegovi saučesnici biti izručeni i brže.

Malovićka je rekla i da su se srpsko i špansko tužilaštvo dogovorili o formiranju zajedničkog istražnog tima, koji bi trebalo da se bavi procesuiranjem Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića, ali i drugim slučajevima.

- Tim će činiti tužioci koji rade na konkretnim predmetima i oni će biti u svakodnevnom telefonskom kontaktu. Narednih dana održaćemo sastanak i razmenićemo dokumenta vezana za „zemunce“ - izjavila je ministarka Malović.

Republički tužilac Zagorka Dolovac rekla je da se na sastanku sa španskim državnim tužiocem Edvardom Toresom Dulseom videlo da su Španci zainteresovani za to da „zemunci“ budu izručeni Srbiji.

- Postoji mogućnost da se srpskom tužilaštvu ustupi procesuiranje dela koja su „zemunci“ počinili u Španiji - rekla je Dolovac.

Snežana Malović je istakla da je uspostavljen dogovor o zaključenju bilateralnog sporazuma u kojem će biti razrađeni detalji odredaba o zapleni imovine proistekle iz organizovanog kriminala.

- Očekujem da španski ministar uskoro dođe u Beograd kako bismo potpisali sporazum, a predmet tog sporazuma mogla bi biti i imovina Stanka Subotića, Slobodana Radulovića i Darka Šarića. Procenjuje se da je njihova imovina vredna više desetina miliona evra, a u jednom španskom gradu, koji nije Madrid, čak postoji ulica koju zovu „Srpska ulica“ zbog velikog broja nekretnina u vlasništvu naših državljana - rekla je Malovićeva.

Petrića traži i Bosna

Kad je reč o izručenju Bojovića i Milisavljevića, državni sekretar Slobodan Homen rekao je da ne postoji nijedna sporna činjenica.

- Što se tiče Siniše Petrića, zahtev za njegovu ekstradiciju podnela je i Bosna i Hercegovina, budući da je on njihov državljanin - rekao je Homen.

MARIJA KORDIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track