Pustite volan, uhapšeni ste!

Kako su pohvatani osumnjičeni za paljenje Ambasade SAD

Pustite volan, uhapšeni ste!

Crna Hronika -
Aleksandru E. stavljene lisice na ruke dok je vozio autobus u Novom Sadu! Među 14 privedenih i četiri maloletnika

NOVI SAD - Iza rešetaka!

- Policija! Izađite iz autobusa!

- Zašto?! Šta je bilo?!

- Objasnićemo vam! Samo izađite!

- Ali putnici su mi u autobusu! Na radnom sam mestu...

- Gospodine, ponavljam, izađite iz autobusa!

Ovako je izgledalo prekjučerašnje hapšenje Aleksandra E., vozača autobusa novosadskog GSP. U prvom trenutku vozač nije mogao da shvati zbog čega je policija došla po njega, a još više ga je iznenadilo kad su mu na ruke stavljene lisice!

- Osumnjičeni ste za paljenje Ambasade SAD u Beogradu tokom protesta 2008. godine posle mitinga „Kosovo je Srbija“. Vodimo vas u policijsku stanicu - rekao je jedan od inspektora, dok su šokirani putnici posmatrali šta se dešava.

- Ništa vi ne brinite, preuzeće vas drugi vozač. Izvinite ako smo vas uznemirili, ali ovo je moralo da se uradi - obratio im se jedan policajac.

Istog dana uhapšeni su i drugi navijači Vojvodine - Filip B., Nikola K., Aleksandar E., Dušan S., svi iz Novog Sada, kao i Đorđe T. iz Veternika. Istovremeno, u Beogradu su uhapšena trojica navijača, a jedan u Inđiji. Njihova imena, međutim, nisu saopštena.

Marko N. (27) iz Novog Sada uhapšen je juče dok je bio u stanu kod druga.

Hapšenje osumnjičenih za paljenje Ambasade SAD u Beogradu 21. februara 2008. rezultat je jednogodišnje istrage Republičkog javnog tužilaštva. Navijači su uhapšeni posle posete Mišel Leonhart, direktorke američke Agencije za borbu protiv narkotika, koja je istakla da je hapšenje osumnjičenih za paljenje Ambasade SAD jedan od prioriteta.

Tokom dvodnevne policijske akcije na teritoriji Novog Sada, Beograda, Inđije i Pančeva privedeno je ukupno 14 osumnjičenih, od kojih je četvoro maloletnika! Svi huligani bi trebalo danas da budu izvedeni pred istražnog sudiju.

(E.K.)

Dačić: Nisam obavešten!

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da ga niko nije obavestio o hapšenjima osumnjičenih za paljenje američke ambasade i da je naložio da se sprovede istraga kako je do toga došlo.

- To je nedopustivo, ja ne mogu da budem odgovoran za rad MUP Srbije ako u njemu policija postupa bez mog znanja! Sigurno je da je do ovih hapšenja moglo doći i ranije i ne razumem potrebu da se to uradi dan uoči derbija - rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track