Brat pljačkaš nije se odvajao od Ćeranićke

Baš voli da se slika

Brat pljačkaš nije se odvajao od Ćeranićke

Crna Hronika -
Dok se Milena Ćeranić takmičila u „Zvezdama Granda“, njen polubrat Marko Gročić (33) uvek sedeo u prvom redu i glasno je bodrio, ispričao sagovornik Kurira

KRAGUJEVAC - Nije se odvajao od sestre!Marko Gročić (33), polubrat pevačice Milene Ćeranić, koji je uhapšen zbog sumnje da je 10. marta 2011. godine u Beogradu učestvovao u pljački 850.000 evra, dugo je bio verni pratilac Milene Ćeranić dok se ona takmičila u „Zvezdama Granda“, saznaje Kurir!

- Gročić je uvek sedeo u prvom redu kad god je nastupala njegova polusestra, a koliko je voleo kamere, svedoči i podatak da je gostovao u zabavnoj emisiji lokalne kragujevačke televizije, gde je predstavljen kao „poznati gradski lik“! S malih ekrana se izgubio nakon što je presuda kojom je osuđen na godinu i po dana zatvora postala pravosnažna - kazao je izvor Kurira.

Utajio porezNaš sagovornik dodaje da se Marko do 2005. prezivao Jovanović. Prvi put je uhapšen 2006, a u policijske spise zaveden je kao Gročić.

- On je, kao komercijalista u privatnoj firmi, nabavljao tehničku robu koju dobavljačima nije plaćao niti ju je zavodio u knjigama. Posle je tu robu prodavao po nižoj ceni na crnom tržištu i tako ojadio brojne firme, a državu zavrnuo za porez! Samo u 2006. i 2007. godini protiv njega je podneto 27 krivičnih prijava zbog privrednog kriminala, ali i zbog prevara, tuča i drskog i siledžijskog ponašanja - kaže izvor Kurira iz kragujevačke policije. Ministar policije Ivica Dačić saopštio je da je banda čiji je član bio i Gročić planirala pljačku megamarketa DIS u Kragujevcu, a naš sagovornik je dodao:

- Gročićeva majka je 2009. predvodila stanovnike naselja Centralna radionica u protestu zbog izgradnje marketa DIS u njihovom komšiluku. Tvrdili su da bi se izgradnjom objekta, kako su navodili, „uništile zelene površine i porušila igrališta u tom naselju“ - kazao je izvor Kurira.

Prilikom hapšenja Marka Gročića, policija je kod njega našla falsifikovana dokumenta.

Vozio taksi- Za njim je bila raspisana poternica suda u Kragujevcu zbog prevare, a zanimljivo je da je on sve vreme, dok je poternica bila na snazi, nesmetano taksirao - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Kad je reč o istrazi pljačke transporta novca, istražitelji su došli do informacija da su razbojnici, posle paljenja dva „audija“ kojima su krenuli u akciju, sa železničke stanice Prokop pobegli vozilom Hitne pomoći.

- Uhapšeni Nenad Kurilo je radio u toj službi, kao i još dvojica pripadnika grupe, Uroš A. i Nenad G., koji je ranije uhapšen. Služba hitne pomoći se nalazi na 300 metara od Prokopa - kaže naš sagovornik iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja