Majka znala da joj sin sprema teroristički napad

Majka znala da joj sin sprema teroristički napad

Crna Hronika -
Muamera Hasanović tvrdi da je njn sin nije kriv i da u u Austriji njegovu poslednju poruku gledali pre samog napada na američku ambasadu u Sarajevu

SARAJEVO - Muamera Hasanović, majka pripadnika radikalnog vehabijskog pokreta Melvida Jašarevića, koji je pucao na zgradu ambasade SAD u Sarajevu, tvrdi da se u Beču znalo za taj napad i da je oporuka njenog sina gledana u glavnom gradu Austrije pre napada izvedenog 28. oktobra prošle godine.

Muamera, koja živi u Beču, u svoj isposvesti za srajevski Dnevni avaz ispričala je da je "sve bilo organizovano" i da nije samo njen sin kriv.

Ona tvrdi da je video-oporuka, koja je objavljena u petak, a u kojoj su, kako se navodi, iznesene zastrašujuće prijetnje, gledana u Beču pre samog terorističkog čina.

Jašarević je u oporuci zapretio da će "zatrovati hranu i vodu" u Nemačkoj u znak odmazde zbog učešća njenih vojnika u misiji u Avganistanu.

"Znajte, ako ne povučete za mesec dana svoju vojsku iz Avganistana i ne povučete se iz borbe protiv islama i muslimana, stići će vas trovanje vaše hrane i vode, čak i vaše paščadi. Vi ste ustali u rat protiv muslimana. A sad će muslimani da dođu s ratom u vašim kućama", zapretio je Jašarević.

Jašarević se već nekoliko meseci nalazi u pritovoru Suda BiH, čekajući optužnicu koja bi trebalo da bude saopštena ovih dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track