Maloletnik se hvalio da sam pravi bombe

Prijedor

Maloletnik se hvalio da sam pravi bombe

Crna Hronika -
Učenik Poljoprivredne škole u Prijedoru uhapšen je pošto je u školu doneo bombu koju sam napravio, a kod sebe je imao i crtež kako se postavlja bomba ispod auta

BANJALUKA - Policija Republike Srpske (RS) uhapsila je učenika Poljoprivredne škole u Prijedoru nakon što je prijavljen da je u školu doneo metak, bombu i eksploziv, koji je sam napravio.

"Preneraženi učenici odmah su pozvali policiju, koja ga je uhapsila i ubrzo nakon toga pretresla njegovu kuću. Ono što su zatekli u sobi tinejdžera šokiralo je policajce, jer su pronašli materijal, skice i nacrte dostojne teroriste", prenose Nezavisne novine.

Maloletnik iz Kozarca kod Prijedora je, kako navodi policija, u svojoj sobi pravio bombe i eksplozive, a imao je i šokantne nacrte za postavljanje bombe ispod automobila, kao i skice dva nepoznata tržna centra.

Policajci su našli planove za pravljenje eksploziva od umetnog gnojiva, nacrte dva za sada nepoznata tržna centra, te nacrte za postavljanje eksploziva ispod automobila. Uz to, policija je pronašla i ručno izrađene sablje.

Maloletnik se hvalio drugovima "rukotvorinama", a da je policajcima rekao da je nacrte i "recepte" za pravljenje bombi skidao sa interneta iz "čiste znatiželje".

Maloletnik nema kriminalni dosije niti je policija ikad imala probleme s njim. Živi sa majkom i polubratom, a otac mu radi u Nemačkoj. U istragu biće uključeni psiholozi i socijalni radnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track