Porodica umrle trudnice podnela prijave protiv lekara

Porodica umrle trudnice podnela prijave protiv lekara

Crna Hronika -
Porodica umrle trudnice Natalije Arsić policiji podneli krivične prijave protiv dvoje ginekologa jagodinske bolnice zbog nesavesnog lečenja

JAGODINA - Porodica Natalije Arsić (23) iz Jagodine, koja je umrla u šestom mesecu trudnoće, podnela je policiji krivične prijave protiv dvoje ginekologa jagodinske Opšte bolnice nesavesnog lečenja i nemara, rekli su predstavnici porodice.

Prema saznanjima u Višem sudu u Jagodini, koji je naredio obdukciju, uzrok smrti Natalije Arsić je izliv krvi u mozak, a konačni rezultati biće poznati otprilike mesec dana nakon što budu urađene toksikološke analize.

Natalija Arsić je umrla u petak 13. aprila u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu.

Kako je ranije izjavila njena porodica, ona se zbog glavobolje, bolova u stomaku i mučnine javila lekarima na Ginekologiji jagodinske bolnice u petak 6. aprila i nakon ukazane pomoći puštena je kući.

Trudnica je, zbog tegoba, ponovo otišla u bolnicu gde je zadržana, ali joj se stanje pogoršalo, pala je u komu i tokom noći je poslata u Kragujevac.

"Podneli smo prijave protiv lekara Vladana Radojevića i Radmile Urošević zato što Nataliji nisu pružili adekvatnu pomoć i nisu na vreme utvrdili simptome moždanog udara", izjavio je dever umrle Mita Arsić.

Povodom izjave direktora jagodinske bolnice Darka Miletića da su doktorki Urošević upućene pretnje zbog smrti trudnice, Mita Arsić je rekao da to nije istina.

Prema njegovim rečima, policija je uzela izjave od majke i sestara Natalijinog muža Bojana o svemu što se događalo.

Porodica je najavila da će u četvrtak ponovo organizovati protest ispred jagodinske bolnice na kome će zatražiti da se što pre reši slučaj i utvrdi odgovornost za smrt Natalije Arsić i njene bebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track