Najnovije vesti

Srpski državljani prodavali ukradene telefone

Srpski državljani prodavali ukradene telefone

Crna Hronika
Članovi bande u protekle dve godine u inostranstvo poštom su poslali smart fone i delove u vrednosti oko milion i po evra

BUDIMPEŠTA -  Mađarska policija ušla je u trag međunarodnoj kriminalnoj grupi, s dvojicom srpskih državljana mađarskog porekla na čelu, koja je godinama prodavala ukradene mobilne telefone i rezervne delove.

Načelnik Odelenja za borbu protiv organizovanog kriminalna Budimpeštanske policijske kapetanije Atila Varga je izjavio da su članovi bande u protekle dve godine u inostranstvo poštom su poslali smart fone i delove u vrednosti od oko 500 miliona forinti ( oko milion i po evra)  objavila je RTV Vojvodina.

Gotovi telefoni, čipovi, rezervni delovi i pomoćna sredstva su kradena u mađarskoj filijali jedne kanadske firme, a u tome su aktivno učestvovali i zaposleni u fabrici.

Ukradeni predmeti su predavani u Budimpeštu dvojici braće sa srpskim pasošima, koji su dalje poštanskim pošiljkama slali robu na razne adrese u inostranstvu, pre svega na Daleki istok.

Poručioci su bili vlasnici manjih fabrika i radionica za izradu falsifikovanih mobilnih telefona, koji su kasnije prodavani kao originali, ali po nižim cenama.

Sud je odredio pritvor srpskom državljaninu i jednom mađarskom kriminalcu, jednom je dozvoljen kućni pritvor, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...