KRVAVA SVAĐA U VALJEVU: Pucao na komšinicu zbog cveća pa se ubio!
Foto: Saša Urošev

Tragičan epilog

KRVAVA SVAĐA U VALJEVU: Pucao na komšinicu zbog cveća pa se ubio!

Crna Hronika -
Dragoljub Petrović (62) iz sela Gornja Grabovica ranio Mašinku Petrović (52), a potom pucao sebi u glavu zbog svađe oko cene lila na pijaci

VALJEVO - Dragoljub Petrović (62) iz valjevskog sela Gornja Grabovica ranio je pištoljem komšinicu Mašinku Petrović (52), a potom je pucao sebi u glavu. Mašinka je preživela, dok je Dragoljub ubrzo umro u valjevskoj bolnici. Kako saznajemo, do tragedije je došlo zbog njihove svađe oko prodaje cveća na jednoj tezgi na pijaci još pre godinu dana.Platio kaznu zbog njeTragedija se dogodila u utorak uveče u jednom od sokaka tog romskog naselja kad je Mašinku, koja je krenula kući, sačekao komšija Dragoljub. Nakon kraće rasprave on je pucao u nesrećnu žena, a čim je pala na zemlju, pucao je sebi u glavu.- Pretpostavlja se da je Dragoljub odlučio da izvršio samoubistvo jer je mislio da je ubio komšinicu. Do tragedije je došlo zbog svađe koju su komšije imale još pre godinu dana, kad su na valjevskoj pijaci prodavali cveće lilu, koje se pali na Petrovdan. Tada je Dragoljub, ljut zbog toga što je Mašinka spustila cenu, nju udario pesnicom, a kasnije ga je ona tužila i morao je da plati 60.000 dinara. Od tada nisu govorili, a često su se sretali jer su im kuće udaljene samo 200 metara - navode naši izvori bliski istrazi.Niko od komšija i rođaka dvoje ljudi nije mogao ni da pretpostavi da će doći do ovakve tragedije.- Dragoljub je bio miran čovek, imao je pištolj više od 20 godina, ali niko nije ni sanjao da je u stanju da ubije nekoga, pa ni sebe. Mučio se celog života, radio je sve i svašta da bi odgajio decu. Brao je pečurke, a pravio je i lile, koje je prodavao na pijaci - pričaju Dragoljubove komšije.Bila je sva krvavaUpucanu Mašinku samo minut pre tragedije poslednja je videla komšinica Radojka Marković.- Ceo dan je nadničila u jednom domaćinstvu, a kad je završila posao, svratila je kod mene na kafu. Ubrzo je krenula kući, ali ju je tu sačekao Dragoljub. Ništa drugo osim jauka nisam čula. Istrčala sam napolje i Mašinka je sva krvava uspela da se dovuče do moje kapije. Samo mi je rekla: „Ubi me Dragoljub“ i onesvestila se. Nije mi se žalila da joj Dragoljub preti - kaže komšinica.Niko od najuže rodbine dvoje komšija juče nije bio kod kuće. Dragoljubovi sinovi i žena su organizovali sahranu, dok je Mašinka živela sama, pošto joj muž radi u Vinči, a sin i ćerka su se odavno odselili.

Van životne opasnostiPOGOĐENA U RUKU I OBRAZMašinka je s prostrelnom ranom desne šake i obraza zbrinuta u valjevskoj bolnici, a nakon toga prebačena je za Beograd, dok je Dragoljub, koji je sebi pucao u glavu, ubrzo nakon prijema preminuo u valjevskoj bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track