Ubijen Kekin narko-diler

Obračun

Ubijen Kekin narko-diler

Crna Hronika -
Vujadin Pejanović (34) zvani Vule usmrćen sinoć hicima u slepoočnicu i srce ispred kafića „Ki Largo“ na Novom Beogradu

BEOGRAD - Atentat ispred kafića.Vujadin Pejanović (34) zvani Vule Balavi ubijen je sinoć ispred kafića „Ki Largo“ u Ulici Jurija Gagarina broj 219 na Novom Beogradu. Pejanović je pogođen u slepoočnicu i srce i ekipa Hitne pomoći je na licu mesta konstatovala smrt. Kako Kurir saznaje iz dobro obaveštenih izvora, ubijeni Pejanović bio je narko-diler i član takozvanog novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke.

Brutalno ubistvo dogodilo se oko 21 sat. Nezvanično, Pejanovića je nepoznati napadač sačekao na parkingu ispred kafića „Ki Largo“. U trenutku kad je Pejanović ulazio u svoj automobil „opel insigniju“, ubica je ka njemu ispalio više hitaca iz vatrenog oružja i pobegao.

- Čuli su se pucnji. Dvojica muškaraca istrčala su iz kafića i pokušala da pomognu ranjenom čoveku. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju, ali njemu nije bilo spasa. Bio je sav krvav, a kad su lekari došli, mogli su samo da konstatuju smrt - rekao je jedan od očevidaca.

Na lice mesta ubrzo je došao veliki broj policajaca i inspektora, kao i vrh kriminalističke policije. Uviđaj je trajao do kasno u noć. Sumnja se da je osoba koja je ubila Pejanovića profesionalni ubica, kao i da je njegovo ubistvo posledica obračuna zbog poslova vezanih za narkotike.

Pejanović je bio više puta osuđivan. Dovođen je u vezu sa Ivanom Borovčaninom prilikom ubistva Milana Vukmanovića, kao i s pokušajem atentata na bivšeg ministra policije Dragana Jočića. Borovčanin je hapšen kad je pronađena puška kojom je trebalo da bude izvršen atentat na Jočića.

Od ubistava do iznuda

Kako se navodi u „beloj knjizi“ MUP Srbije, sačinjenoj 2001. godine, takozvanu Kekinu grupu formirao je Dejan Stojanović zvani Keka, koji je označen kao ubica Gorana Sibinovića. Uslov za ulazak u grupu bio je da su članovi dotad već ubili ili pokušali da ubiju nekoga. Na teret te opasne grupe stavljaju se krivična dela poput ubistava, pokušaja ubistva, silovanja, razbojništva, iznuda, ucena...

http://www.youtube.com/watch?v=rKJqtiV-SWU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track