Policija istražuje smrt trudnice

Policija istražuje smrt trudnice

Crna Hronika -
Dever preminule izjavio novinarima da je porodica podnela krivičnu prijavi protiv ginekologa Opšte bolnice u Jagodini Vladana Radojevića i Radmile Urošević "zbog nesavesnog lečenja i nemara"

JAGODINA - Policijska uprava u Jagodini, saopštila je da u saradnji sa tužilaštvom "radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti" pod kojim je 13. aprila preminula trudnica iz Ribara kod Jagodine Natalija Arsić(23).

"Povod je krivična prijava koju je podnela porodica preminule", navedeno je u saopštenju.

Dever preminule, Mita Arsić, izjavio je novinarima da je porodica podnela krivičnu prijavi protiv ginekologa Opšte bolnice u Jagodini Vladana Radojevića i Radmile Urošević, "zbog nesavesnog lečenja i nemara".

Ovo dvoje ginekologa bili su dežurni 6. aprila, kada im se Natalija, u šestom mesecu trudnoće, oko 17 sati obratila za pomoć, "zbog glavobolje, povraćanja, bolova u stomaku i leđima".

Oko 23 sata istog dana Natalija je prevezena u Kliničko blonički centara u Kragujevcu, u komatoznom stanju, iz koga se nije budila do smrti. Dva dana pre njene smrtu umrla je i beba koju je nosila.

Natalija, iza koje je ostala devojčica od tri godijne, je sahranjena na Uskrs.

Direktor Opšte bolnice u Jagodini, sazvao je za danas u 12 sati konferenciju za medije povodom ovog slučaja, a porodica je najavila novi protest ispred bolnice u četvrtak.

Bolnica tvrdi da je pružena adekvatna zaštita

Opšta bolnica u Jagodini saopštila je danas da je pokojnoj trudnici Nataliji Arsić (23) pružena adekvatna zdravstvena zaštita u toj bolnici.

Kako se navodi u saopštenju, ona je "najbrže moguće", uz medicinsku pratnju, upućena na viši nivo lečenja u Klinički centar u Kragujevcu, koji je imao uslove za njeno dalje zbrinjavanje.

U saopštenju se precizira da se trudnica u petom mesecu trudnoće Službi ginekologije bolnice u Jagodini prvi put javila 6. aprila u 15.35 zbog bolova u trbuhu, nakon čega je otpuštena kući uz terapiju i savet da se, ukoliko bolovi ne prestanu, ponovo javi.

Kako je navedeno, trudnica je nakon dva sata ponovo došla u bolnicu, zbog pojačanih bolova u trbuhu i tada je sve vreme bila pod nadzorom lekara. Dodaje se da se njeno stanje oko 22 sata "naglo pogoršalo i počela je da gubi svest u vidu epileptičnog napada".

Nakon terapije i prekida napada, stanje pacijentkinje se stabilizovalo, a prisutni su bili ginekolog, anestezilog i neurolog, piše u saopštenju. Kako je saopšteno, pacijentkinja je negirala ranije epileptične napade, povrede glave i glavobolju, a oko ponoći dolazi do naglog pogoršanja njenog opšteg stanja koje je neurologu ukazivalo na unutrašnje moždano krvarenje.

Konzilijum lekara donosi odluku da se trudnica hitno uputi u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu, u pratnji ginekologa, anesteziloga i anestetičara, a u sanitetskom vozilu pacijentkinji, koja je bila bez svesti ali sa stabilnim vitalnim funkcijama, bio je obezbeđen kiseonik, aparat za aspiraciju i monitoring.

Nakon prijema u Urgentnom centru KBC u Kragujevcu urađene su gasne analize iz arterijske krvi čiji su rezultati bili u granicama normalne vrednosti, piše u saopštenju.

Direktor Opšte bolnice u Jagodini Darko Miletić je rekao da je Ministarstvo zdravlja sprovelo procenu kvaliteta stručnog rada lekara čiji će izveštaj naknadno biti dostavljen.

Policija i tužilaštvo rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojima je preminula Natalija Arsić, po krivičnoj prijavi koju je podnela porodica preminule. Porodica Natalije Arsić, koja je umrla 13. aprila, najavila je za četvrtak još jedan miran protest ispred jagodinske bolnice na kome će zahtevati što hitnije rešavanje slučaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track