Novinar preminuo u stanici policije
Foto: AP

Bio u hitnoj, pa umro u MUP

Novinar preminuo u stanici policije

Crna Hronika -
Još nije poznat uzrok smrti novinara i aktiviste i da li su povrede koje je zadobio u tuči dovele do toga da mu pozli u policijskoj stanici

NIŠ - Novinar i aktivista nevladine organizacije Ponos Valter Ismailović (43) preminuo je u niškoj policiji prošlog četvrtka, nakon što je priveden zbog tuče u romskom naselju Stočni trg u Nišu.Kako nezvanično saznajemo, incident u kojem je učestvovalo šest ljudi dogodio se u četvrtak oko 20 časova, tokom aktivnosti Ponosa u cilju podizanja svesti o pismenosti Roma.

Tom prilikom nepoznati mladić je palicom udario Ismailovića po glavi i naneo mu povrede. Posle sukoba Ismailović je prevezen u Hitnu pomoć, gde mu je povreda sanirana, nakon čega je otišao u policijsku stanicu na Crvenom krstu da da izjavu. Nekoliko sati nakon tuče novinar i aktivista je preminuo.

- Nakon tri sata je nekoliko učesnika tuče došlo u stanicu, a jednom od njih je pozlilo dok su sedeli na klupici i preminuo je na licu mesta - izjavili su u niškoj policiji, prenosi portal Južne vesti.Još nije poznat uzrok smrti novinara i aktiviste i da li su povrede koje je zadobio u tuči dovele do toga da mu pozli u policijskoj stanici. Više informacija znaće se posle obdukcije.Valter Ismailović bio je dugogodišnji novinar RTV Nišava i radija Siti.N. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track