KRVNIČKI PRETUČEN DEČAK (1): Mališanu od batina pocepana jetra!
Foto: Sh

Dete iz Zemun Polja u kritičnom stanju

KRVNIČKI PRETUČEN DEČAK (1): Mališanu od batina pocepana jetra!

Crna Hronika -
D. M., star 15 meseci, s teškim povredama jetre i slezine prevezen u Urgentni centar, otac Kurta Kurteši osumnjičen da ga je brutalno prebio

BEOGRAD - D. M. iz Zemun polja, star 15 meseci, brutalno je prebijen i s teškim povredama jetre i slezine prevezen juče po podne u Urgentni centar u Beogradu! Lekari se bore za njegov život, a policija je ocu Kurtu Kurtešiju (25), koji je, kako nezvanično saznajemo, priznao da je krvnički pretukao sina, odredila zadržavanje od 48 sati.Bebu je u pratnji trudne majke Gordane (36) i policije u bolnicu dovezla ekipa Hitne pomoći oko 16 časova. Dr Vladimir Đukić, koji je sa svojim timom operisao mališana, izjavio je da su njegove povrede bile stravične i da je životno ugrožen.- Beba ima povrede jetre i slezine, prelom čeone kosti i obostrane prelome slepoočnih kostiju. Operisali smo jetru kako bismo zaustavili obilno krvarenje - rekao je dr Đukić i dodao da će beba ostati u Urgentnom centru dok joj se stanje ne stabilizuje.Dete skroz modroPrema rečima našeg izvora iz istrage, roditelji su se međusobno optuživali za prebijanje deteta.- Majka dečaka tvrdi da je bebu pretukao otac Kurta, koji je bio sa njim kod kuće. Ona se šokirala kada je zatekla unakaženo dete - kaže izvor blizak istrazi.Komšinica porodice Kurteši iz Zemun polja kaže da je čula plač deteta, ali nije znala šta se dešava.- Videla sam Gordanu kako plače i izlazi s detetom u rukama. Bila je u šoku, jadno dete je bilo polugolo i potpuno modro. Onda sam joj prišla da vidim šta se dešava i da pomognem. Pitala sam je šta je detetu, šta su mu uradili, a ona mi je odgovorila da ne zna. Dete je jedva disalo, uzela sam ga i pokušala da ga umijem - kaže komšinica.Pravio se lud- Za njom je izašao i otac dečaka, seli smo u auto i otišli u Zemunsku bolnicu. Plašila sam se da će dete na putu do bolnice umreti koliko mu je loše bilo. Kurta ranije nije bio nasilan, pa sam se šokirala kad sam čula da je dete pretučeno.Sve vreme se pravdao i govorio: „Ko bi još tukao svoje dete, mali ima gušenje“ - navela je komšinica, koja kaže da je porodica Kurteši socijalni slučaj, da žive u trošnoj kući.- Kurta skuplja sekundarne sirovine, a njegov otac je pre nekoliko meseci otišao u Nemačku da radi. Treba uskoro da se vrati u Srbiju, i pitanje je šta će zateći - potreseno je dodala naša sagovornica.

Hronologija NASILJE NAD BEBAMAnovembar 2014 - Protiv J. B. (17) podneta je krivična prijava zbog sumnje da je nanela povrede svom tada šestomesečnom sinu Đ. B. Mališan je oduzet roditeljima i smešten u hraniteljsku porodicu.novembar 2013 - Beograđanin A. A. (22) uhapšen je zbog sumnje da je nasmrt prebio svoje dete od 19 meseci na Vračaru. Zločin je otkriven pošto su lekari na telu bebe, čiju su smrt roditelji prijavili, uočili povrede. Obdukcijom je utvrđeno da je beba pretučena i zadavljena.septembar 2010 - Nataša K. (20) iz Đurđeva bila je optužena da je svoju četvoromesečnu bebu bacila u krevetac, nakon čega je dete umrlo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track