U Kekinog saradnika rafal od 14 metaka!

Istraga ubistva

U Kekinog saradnika rafal od 14 metaka!

Crna Hronika -
Vujadin Pejanović je bio ranjen prošlog novembra, ali pucnjavu nije prijavio, jer je hteo da se osveti

BEOGRAD - Profesionalna likvidacija!Vujadin Pejanović (34), zvani Balavi Vule, koji je preksinoć ubijen na Novom Beogradu, bio je meta napada i u novembru prošle godine, saznaje Kurir! On je tad ranjen, ali događaj nije prijavio policiji, već je, kako saznajemo, odlučio da se sam obračuna s napadačima!

- Svojim poznanicima je pričao da zna ko su njegovi neprijatelji i ko je hteo da ga likvidira! Nije želeo da meša policiju u to, već je nameravao da se sam osveti. Pejanović je, inače, bio i jedan od bliskih saradnika Dejana Stojanovića Keke - kaže Kurirov sagovornik iz istrage.

Preke naravi

Pejanović je važio za naprasitog, drskog i agresivnog čoveka, koji je bio u sukobu s više ljudi.

- Svako od njih imao je motiv da mu se osveti! Zato saslušavamo sve njegove poznanike, pregledamo listing poziva s njegovog mobilnog telefona. Tragovi s mesta zločina su prikupljeni, a tu smo, između ostalog, našli 14 čaura od metaka - kaže naš sagovornik.

Ubica je sačekao da Pejanović izađe iz kafića i sedne u automobil, a zatim mu je prišao i izrešetao ga.

- Balavi Vule je pre toga, kao i mnogo puta ranije, sedeo sa svojim ljudima za stolom u kafiću. Bio je redovan gost tog kafića, koji je u blizini njegovog stana. Pošto je popio piće, pozdravio se s društvom i krenuo ka kolima. Seo je u automobil i tad mu je prišao napadač i ispalio rafal u njega - kaže naš sagovornik.

Kad su se začuli pucnji, Pejanovićevi prijatelji su polegali na pod, a zatim su pobegli iz kafića!

- U lokali su ostali samo radnici i još nekoliko gostiju. Međutim, svi oni tvrde da nisu ništa videli - navodi izvor našeg lista.

Optužen za ubistvo

Pejanoviću je u toku bilo suđenje za ubistvo koje je počinio 9. avgusta 1996.

- On je bio optužen da je sa Ivanom Borovčaninom ubio Milana Vukmanovića - kaže naš izvor.

Pejanović je bio oženjen i imao je decu. Njegova supruga bila je juče u beogradskoj policiji i preuzela je njegove lične stvari.

- S njom je obavljen razgovor, ali zasad nemamo nikakva nova saznanja koja bi nam pomogla u istrazi - kaže sagovornik iz istrage.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da je Pejanovićevo ubistvo rezultat „sukoba u mafijaškim krugovima”.

- Pejanović je bio evidentiran kao član Kekine grupe. Više puta bio privođen, protiv njega su podnošene krivične prijave, a dvaput je osuđivan uslovno - kazao je Dačić.

Ko je Keka

Dejan Stojanović Keka je u beloj knjizi MUP označen kao jedan od najvećih dilera kokaina. Prema podacima MUP, on je pobegao iz Srbije 2006, posle ubistva vođe „bežanijskog klana” Gorana Mijatovića Mite. Kekina grupa osumnjičena je da je organizovala prekid fudbalske utakmice 2010. u Đenovi.

Kekina grupa

Da bi neko ušao u Kekinu grupu bilo je, prema beloj knjizi MUP, potrebno da je već počinio neko ubistvo ili da je to pokušao! Članovi Kekine grupe su:

> Dejan Stojanović Keka

> Nikola Šesto

> Ivan Borovčanin

> Vladan Miketić

> Nebojša Spasojević

> Nenad Grujović

> Nemanja Arsenijević

> Aleksandar Dabić

> Nebojša Milanović

> Vladimir Milinković

> Aleksandar Vlahović

> Mario Milosavljević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track