Ubijen po receptu iz devedesetih!

Istraga likvidacije Vujadina Pejanovića

Ubijen po receptu iz devedesetih!

Crna Hronika -
Na isti način usmrćeni Goran Vuković, Rade Ćaldović, Jusa Bulić... Ubica sačekao da Vujadin Pejanović uđe u „opel“ i zapucao kad je ovaj stavljao ključ u bravicu

BEOGRAD - Već viđeno!Likvidacija Vujadina Pejanovića (34) zvanog Vule Balavi po načinu na koji je izvedena podsetila je na ubistva koja su se dešavala tokom devedesetih širom Srbije! Ubica je sačekao da Pejanović uđe u svoj „opel“ i, u momentu kad je ovaj stavljao ključ u bravicu, prišao je i iz „heklera“ ispalio smrtonosni rafal od 14 metaka! Pejanović je na licu mesta ostao mrtav, a ova likvidacija ista je kao i ubistvo Gorana Vukovića Majmuna, Radeta Ćaldovića Ćente i Maje Pavić, kume Svetlane Cece Ražnatović, zatim Branka Grebenarevića, Jusufa Juse Bulića i mnogih drugih!

Prema rečima Marka Nicovića, bivšeg šefa beogradske policije, ovaj metod likvidacije bio je popularan među ubicama zato što je vozač, u trenutku kada stavlja ključ u bravicu, najlakša meta.

- Vozaču su u tom momentu obe ruke zauzete! Desnom drži ključ motora i ona mu je ispod volana, leva je obično na volanu, a pogled je najčešće uprt u bravicu u koju treba ubaciti ključ! Ukoliko meta nosi oružje na desnoj strani tela, žrtva ima malo prostora da brzo dohvati pištolj - kaže Marko Nicović.

On dodaje da ovakvu vrstu likvidacije obično primenjuju profesionalci!

- Osim što vode računa da napadnu kad je meta usredsređena na startovanje motora, ubice uvek prilaze iz „mrtvog ugla“, tako da žrtva ne može da ga primeti u retrovizoru - rekao je Nicović.

Bivši šef beogradske policije dodaje da je ovaj model likvidacije naše podzemlje preuzelo od južnoameričkih narko-kartela.

- Smislio ga je Pablo Eskobar osamdesetih godina godina i u ovakvom zločinu ne mora da učestvuje mnogo ljudi, kao što je to ubistvo iz automobila u pokretu - kaže Nicović.

Goran Vuković

Izrešetan je 12. decembra 1994. u centru Beograda. U njega je ispaljeno više od 30 metaka dok je ulazio u svoj automobil. Vuković je poznat po ubistvu Ljube Zemunca 1986. u Frankfurtu.

Rade Ćaldović Ćenta

i njegova prijateljica Maja Pavić ubijeni su 14. februara 1997. u centru Beograda. Ćenta i Maja ušli su u kola kada su im prišla dvojica napadača, koja su se krila u dvorištu obližnjeg Kluba književnika.

Jusuf Jusa Bulić

Ubijen je ispred kafića u Novom Beogradu 4. maja 1998. godine. Napadač je sačekao da uđe u automobil i onda ga izrešetao rafalima iz „kalašnjikova“. S Bulićem su ubijeni i Petar Vujičić i Nenad Raščanin.

Branko Grebenarević

Ubijen je na Bežanijskoj kosi 27. marta 1996. godine. Napadač je sačekao da uđe u kola, startuje automobil, a onda u njega ispalio više od 40 metaka.

Dva moguća motiva ubistva

Nicović smatra da postoje dva moguća motiva za ubistvo Vujadina Pejanovića.- Moguće je da je Dejan Stojanović Keka, čiji je Pejanović bio blizak saradnik, odlučio da ga ukloni jer je Pejanović previše pričao. Drugi motiv mogao bi da bude obračun za prevlast nad Novim Beogradom - kaže Nicović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track