Umesto 2.000, dobio sam 310 evra

Lažni osuđenik na slobodi, pravi završio u zatvoru

Umesto 2.000, dobio sam 310 evra

Crna Hronika -

SMEDEREVO - Zamenili mesta!Miodrag S. (58) iz Požarevca, koji je dva i po meseca umesto Zorana S. iz sela Vlaški Do ležao u zatvoru u Smederevu, nakon saslušanja pred istražnim sudijom pušten je da se brani sa slobode. Pravi osuđenik se u međuvremenu sam predao policiji.

- Zoran S. je rekao da je spreman da započne izdržavanje svoje kazne, nakon čega je uhapšen. On je prebačen u smederevski zatvor - kaže izvor Kurira iz istrage.

Miodrag S. je na saslušanju rekao da je za svoje usluge dobio svega 310 od dogovorenih 2.000 evra.

- Zoran S. radi u Italiji, dok je Miodrag S. zidar. Oni su se krajem prošle godine dogovorili da Miodrag umesto Zorana izdržava šestomesečnu kaznu zatvora, a da mu ovaj plati 2.000 evra. Miodrag je Zoranu dao svoju fotografiju, a posle 10 dana dobio je falsifikovanu ličnu kartu. Lažni osuđenik na ruke je dobio 200 evra, a Zoran S. je potom preko svog sina još dvaput Miodragu u zatvor poslao ukupno 110 evra - kaže izvor Kurira iz pravosuđa.

Zoran S. je Miodraga ubedio da se zamene tako što mu je rekao da je jedan muškarac već robijao umesto njega u ćuprijskom zatvoru.

- Objasnio mu je da niko ništa nije primetio, a da je „osuđenik“ po dogovoru dobio novac. Rekao je Miodragu: „Što da se mučiš i ceo dan radiš za bednih 10 evra, kad možeš da uzmeš 2.000“ - kaže naš sagovornik.

Miodrag je, međutim, sam sebe odao tako što se drugim robijašima hvalio kako je dobro prošao!

- Izlanuo se, a neko ga je ocinkario upravniku - kaže naš sagovornik.

(Z. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track