Pao klan Darka Šarića

Velika akcija italijanske policije

Pao klan Darka Šarića

Crna Hronika -
Zbog šverca droge karabinijeri priveli 54 osobe, među kojima je bilo i državljana Srbije. Na čelu bande Srbin K. K. (40), koji je takođe uhapšen

BREŠA - Munjevita akcija!Italijanska policija uhapsila je u akciji „Beli slon” 54 osobe, među kojima je nekoliko državljana Srbije, zbog sumnje da su deo međunarodne bande krijumčara kokaina iz Južne Amerike u Italiju, javili su italijanski mediji. Na čelu bande bio je Srbin K. K. (40), za kog policija još proverava da li je radio za odbeglog narko-bosa Darka Šarića!

- Sumnja se da je K. K. organizovao šverc za Šarića, jer su dileri koristili njegove dobro uhodane puteve šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Osim toga, u Italiji su i ranije hapšeni Šarićevi saradnici - kaže naš izvor iz istrage.

- Za K. K. traga i srpska policija, a u akciji „Beli slon” zaplenjeno je najmanje 300 kilograma kokaina, koji je iz Južne Amerike stizao do Španije, a odatle do Italije, kao i 730 kilograma hašiša - prenose mediji.

Osumnjičeni Srbin, kog su Italijani označili vođom grupe, pre hapšenja se krio u bazama ove grupe u Sarajevu i Barseloni.

- Istraga protiv njega je pokrenuta 2008, zahvaljujući izjavama svedoka saradnika. Važnu ulogu u toj narko-grupi imalo je i dvoje državljana BiH, koji su bili zaduženi za prenošenje novca zarađenog prodajom droge. Ponekad se tu nalazilo i do pola miliona evra, a novac su prenosili iz Italije u BiH - prenosi italijanski dnevnik Đorno.

Sprečili ga da se ubije

Jedan od privedenih je, kako piše Đorno, pokušao da se ubije, ali su ga policajci sprečili u tome. On je smešten u bolnicu, a čuvaju ga vojnici. Članove grupe hapsilo je 350 pripadnika karabinijera i italijanske finansijske policije, u saradnji s policijama Srbije, BiH, Albanije, Grčke, Češke i Švedske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track