OTAC POSLE UTAPANJA SINA: Bojim se da moj Uroš ne uradi nešto i drugoj deci
Foto: Zoran

Stevan Gages, otac Stefana (12), koji se utopio pre dva meseca

OTAC POSLE UTAPANJA SINA: Bojim se da moj Uroš ne uradi nešto i drugoj deci

Crna Hronika -
Nakon svega što je rekao o nestanku brata Stefana, ne ostavljamo našeg sina Uroša više nikad samog, priča Stevan Gages

BANATSKA SUBOTICA - Tačno dva meseca prošlo je otkako se moj sin Stefan utopio. Mislim na njega, sanjam ga često. Posle laži koje je izrekao o smrti brata, ne odvajamo se od mlađeg sina Uroša (9), jer ne znamo šta je u stanju da uradi našoj ostaloj deci.Ovim rečima počinje ispovest za Kurir Stevan Gages iz Banatske Subotice, otac Stefana Ilića (12), koji je nestao 13. juna, a njegovo telo nađeno je dva dana kasnije u reci Karaš.Ne sme da lažeStefanov nestanak prijavio je roditeljima njihov tri godine mlađi sin Uroš, koji je iz straha najpre rekao da je Stefan kidnapovan, iako je znao da mu se brat utopio. Nakon što je pronađeno telo nesrećnog dečaka, mali Uroš je ispričao drugu priču, po kojoj se Stefan udavio kad je pokušao da spase jagnje.- Ni danas ne znam zašto je Uroš lagao, kad god počnemo da pričamo o tome, on sagne glavu i ćuti. Svakodnevno mu govorim i učim ga da ne valja da laže, jer to nije dobro za njega, ali ne znam koliko on to razume - priča Gages.On dodaje da je izgubio poverenje u Uroša i da se plaši da ga ostavi samog sa ostalom decom.- Non-stop nam je na oku. Ne znam šta je u stanju da uradi. Plašim se za drugu decu, jer ni danas ne znam šta se tačno tog dana dogodilo. Nije mi jasno kako je mogao tako hladnokrvno da ispriča gomilu laži. Ne znam odakle mu ideja za tako nešto - pita se sagovornik Kurira i dodaje:- Kad žena nije kod kuće, vodim ga da čuvamo ovce ili dođe da s njima bude kuma, sestrić, bilo ko, jer sam tako sigurniji. Ne mogu da oprostim sebi što nisam bio s njima tog dana. Ne znam šta bih sve bio spreman da uradim samo da spasem dete.Stefan mi dolazi u snovePrema njegovim rečima, Stefan je bio dete za sve, nikad mu ništa nije bilo teško da uradi i vodio je računa o svima.- Bili smo mnogo vezani, ako bi prošlo nekoliko sati da me ne vidi, Stefan bi me zvao telefonom da me čuje i da proveri da li sam dobro. Sad mi dolazi u snove, nasmejan je i pokušava nešto da mi kaže, ali ne znam šta, jer kad se probudim, ne setim se ni reči - priča nesrećni otac dok briše suze s lica.

Misterija... Stefan Ilić udavio se u reci Karaš, ne zna se kako je upao u vodu
Misterija... Stefan Ilić udavio se u reci Karaš, ne zna se kako je upao u vodu

Pare od osiguranjaNAPRAVIĆEMO SPOMENIKStefan je kao učenik bio osiguran i roditeljima će biti isplaćena određena suma novca. Stevan kaže da ne zna sigurno koliko će to biti, ali zna da će od tog novca da Stefanu postavi spomenik i ploču.- Ako nešto ostane, čuvaću za kuću. Imamo članove familije koji žele još da nam pomognu - kaže Stevan.

Uroševa željaVOLEO BIH DA BUDEM PROFESOR ENGLESKOGDevetogodišnji Uroš nedavno je završio prvi razred jer, kako nam je objasnio njegov otac, mališan je trebalo da ide u treći, ali su ga učitelji obarali dve godine zbog rumunskog jezika. Dok nam on to objašnjava, ubacuje se Uroš.- Ovde nemamo rumunski. Sad učim engleski i, kad porastem, voleo bih da budem profesor engleskog. Baš ga volim i dobro mi ide - kaže samouvereno mališan. Kako kaže, ako ne bude mogao da bude učitelj engleskog, onda će sigurno predavati srpski ili matematiku, jer i te predmete voli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track