UHAPŠEN NARKO-DILER (16) Policajac: Maloletnik pokušao da mi otme pištolj!

Slomio prst policajcu

UHAPŠEN NARKO-DILER (16) Policajac: Maloletnik pokušao da mi otme pištolj!

Crna Hronika -
Inspektori Purković, Boris Ljubisavljević (30), kao i Mia Mijailović (26) posle desetominutne borbe sa Ivanom S., koji je pokušao da učini sve kako bi im umakao, uspešno su priveli dilera

BEOGRAD - Ivan S. (16), koji je u petak priveden u dvorištu OŠ „Stevan Dukić“ u Beogradu sa 23 paketića heroina, osim što je policajcu koji ga je hapsio polomio prst, pokušao je i da mu otme službeni pištolj!Prisebnom reakcijom troje mladih inspektora PS Palilula, među kojima je bila i jedna devojka, sprečena je tragedija.Droga u školi- Kada smo mu prišli, maloletnik izuzetno krupne konstitucije, visok 190 centimetara i težak oko 125 kilograma, odgurnuo je kolegu, udario ga i nameravao da pobegne. Prišli smo i koleginica i ja, ali je on počeo da se otima, a pokušao je i da uzme službeni pištolj koji mi je stajao za pojasom - priseća se u razgovoru za Kurir policijski inspektor Aleksandar Purković (29), kom je tokom akcije maloletnik polomio prst na levoj ruci.Inspektori Purković, Boris Ljubisavljević (30), kao i Mia Mijailović (26) posle desetominutne borbe sa Ivanom S., koji je pokušao da učini sve kako bi im umakao, uspešno su priveli dilera.- Imali smo operativne informacije na osnovu kojih smo obilazili školsko dvorište. Zaticali smo špriceve i igle koje su narkomani iskoristili i bacili. Toga dana u dvorištu smo zatekli četvoro zavisnika, koji su čekali dilera. Čekali smo ga sat ili sat i po vremena, sve dok nije došao u dvorište sa još dvojicom mladića - objašnjava Purković.Kada su ga savladali, kod ovog mladića su pronašli 23 paketića heroina. Međutim, prema odluci tužilaštva, diler je istog dana pušten na slobodu.- Iste večeri, pošto je pušten, okupio se sa drugarima, slavili su do duboko u noć jer su smatrali da su jači od policije i države - navodi on. Međutim, tri dana kasnije narko-diler se posle saslušanja pred tužiocem za maloletnike ipak našao u pritvoru.Podrška kolegaAleksandar Purković, Boris Ljubisavljević i Mia Mijailović, zajedno sa kolegama i starešinama, nastavljaju sa radom.- To je samo prst, imam ih još devet - kroz šalu na kraju kaže Purković, koji je posle intervencije nakratko morao da ode na bolovanje.Troje policajaca posebno je naglasilo da im vetar u leđa daje i podrška koju imaju od starešina, ali i ministra Nebojše Stefanovića. Zahvalni su i Policijskom sindikatu Srbije, koji je stao u zaštitu kolega.(J. S.)

Saša Milenković, šef kriminalističke policijeDUPLO VEĆA ZAPLENA NARKOTIKASaša Milenković, šef kriminalističke policije PS Palilula, objašnjava da je u prvih šest meseci ove godine, zahvaljujući povećanom radu na rasvetljavanju krivičnih dela, zaplenjena ista količina droge kao za celu prošlu godinu.- Svakodnevno sprovodimo akcije na suzbijanju kriminala u opštini Palilula. Tokom njih dolazimo u kontakt sa ljudima koji su skloni pružanju otpora, ali primena naših ovlašćenja daje nam mogućnost da nastavimo borbu protiv toga - kaže Milenković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track