POKUŠAJ UBISTVA BIZNISMENA: Beko stigao u sud, svedoči pred tužilaštvom o napadu
Foto: Zorana Jevtić

više tužilaštvo

POKUŠAJ UBISTVA BIZNISMENA: Beko stigao u sud, svedoči pred tužilaštvom o napadu

Crna Hronika -
Beko će biti saslušan u svojstvu oštećenog. Istraga se za sada vodi samo protiv Maje Adrovac, koja će na svoj zahtev moći da prisustvuje ispitivanju biznismena

BEOGRAD - Milan Beko dana je stigao u sud gde treba da započne saslušanje u istrazi povodom pokušaja njegovog ubistva u novembru prošle godine, kada je teško ranjen ispred svoje kuće.

Saslušanju prisustvuje i njegov punomoćnik advokat Zdenko Tomanović koji je, za razliku od Beka, ušao na glavni ulaz Palate pravde u kojoj se nalazi tužilaštvo.

Beko će biti saslušan u svojstvu oštećenog. Istraga se za sada vodi samo protiv Maje Adrovac, čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka na Beka, i ona se nalazi u pritvoru.

Adrovac će, na svoj zahtev moći da prisustvuje ispitivanju biznismena, a kako je ranije najavljano, mogla bi da traži i da se izvrsi zvanična radnja prepoznavanja.

Pod zvaničnom istragom za učešće u pokušaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Istraga protiv nje je pokrenuta 18. jula, a na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede. Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track