Najnovije vesti

FILMSKA KRAĐA: Iz sefa mu ukraden mač star 13 vekova!
Foto: Profimedia

Prijavio nestanak dragocenosti

FILMSKA KRAĐA: Iz sefa mu ukraden mač star 13 vekova!

Crna Hronika
Božidar Bakić iz Danilovgrada tvrdi da mu je jedan sugrađanin oteo samurajski mač iz 1058. godine koji je dobio njegov predak

PODGORICA - Božidar Bakić iz Danilovgrada prijavio je da mu je iz sefa jedne banke u Podgorici ukraden samurajski mač neprocenjive vrednosti, star 13 vekova.

Bakić je početkom marta u banku odneo mač i zlatnu povelju koju je njegov predak dobio davne 1058. godine zbog učešća u ratu, a samo mesec dana kasnije nestali su i mač i povelja.

Bakić je optužio jednog Danilovgrađanina, kome je dao punomoćje da nađe kupca za mač, i nekoliko radnika banke za krađu, a tužilaštvo ispituje ove navode.
- Kad sam otišao da proverim sef, bio je prazan. Zaposleni u banci rekli su mi da je Danilovgrađanin uzeo mač. Jedan od dva ključa od sefa bio je kod mene, što znači da mu je neko iz banke dao duplikat. Falsifikovao je punomoćje za rukovanje sefom, što će utvrditi grafolog - rekao je Bakić za Vijesti.

On tvrdi da ga je sugrađanin pozvao 13. aprila i ponudio mu da za 150.000 evra otplati mač.
- Ucenjivao me je, a kad sam slučaj prijavio policiji, počeo je i da preti meni i mojoj porodici, pa sam povukao prijavu. Nekoliko dana kasnije, ponovo sam otišao u policiju da podnesem prijavu zbog pretnji, ali su me odbili. Zbog toga sam otišao u tužilaštvo - rekao je Bakić, koji tvrdi da sugrađanin koji mu preti s jednim Nišlijom pokušava mač da proda u Srbiji.

(Z. N.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...