ŠOK U PRUŽATOVCIMA: Roditeljima iza leđa na imanju gajio marihuanu
Foto: MUP Srbije

Zaplenjeno 10 kilograma

ŠOK U PRUŽATOVCIMA: Roditeljima iza leđa na imanju gajio marihuanu

Crna Hronika -
Imanje na kome je uzgajao marihuanu iza kuće je. On je redovno zalivao biljke, sekao ih. Ostali meštani nisu imali pojma šta on uzgaja, mislili su da je to njiva koja je zarasla u korov

BEOGRAD - Vladimir Despotović (23) iz sela Pružatovac uhapšen je nakon što je policija na njegovom imanju otkrila deset kilograma marihuane.

- Istražni organi došli su do informacije da osumnjičeni u dvorištu porodične kuće u Pružatovcu uzgaja marihuanu. Operativna saznanja su ukazivala da drogu prodaje u Mladenovcu. Nije se, međutim, libio ni da marihuanu prodaje u okolnim gradovima Topoli, Aranđelovcu - kaže izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni je uhapšen u noći između petka i subote na svom imanju.

- Imanje na kome je uzgajao marihuanu iza kuće je. On je redovno zalivao biljke, sekao ih. Ostali meštani nisu imali pojma šta on uzgaja, mislili su da je to njiva koja je zarasla u korov - kaže sagovornik.

Despotović je sada osumnjičen za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Ovaj mladić je i ranije hapšen mahom zbog teških krađa. Zbog toga je pre dve godine i osuđivan. Na meti su mu bile kuće i vikendice uglavnom u Mladenovcu, ali i u selima ka Topoli - kaže sagovornik, Blica.

Milionska zarada

Po izlasku iz zatvora Despotović se, međutim, nije promenio, nastavio je sa kriminalnim aktivnostima, ali se okrenuo isplativijem poslu - prodaji marihuane.

- Jedan džoint košta oko 500 dinara, a od grama, diler napravi dva. Od deset kilograma droge mogao je da napravi skoro 20.000 džointa. Kada se to pomnoži sa 500 dinara po komadu, planirao je milionsku zaradu. Na sreću, osujećen je u tome - konstatuje naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja